Кад репују романијске лоле

Фронтал.РС ће покушати представити домаће музичаре које ћете моћи чути на нашем радију, а као најзанимљивија појава нам се учинио романијски двојац који је постао хит јутјуба. До њихове музике је најлакше доћ преко кључних ријечи Соколац Романија. Наравно, ова сорта музичара обично воли да компликује са именима, па се групно зову Лин Квел Клан, […]

субота, 9 априла, 2011 / 08:10

Фронтал.РС ће покушати представити домаће музичаре које ћете моћи чути на нашем радију, а као најзанимљивија појава нам се учинио романијски двојац који је постао хит јутјуба.

До њихове музике је најлакше доћ преко кључних ријечи Соколац Романија. Наравно, ова сорта музичара обично воли да компликује са именима, па се групно зову Лин Квел Клан, кога чине Анкл Чен (има мноштво псеудонима, али најбитније је да је он онај са нагласком) и ЕмСи Шаолин. Први у тајности држи и име и презиме и годиште и право занимање. Шаолин је по родном листу Момир Марковић, гимназијалац на Сокоцу и има 17 година.

Њихових седам ручно рађених албума нису доспјели до музичке индустрије, али су постали хит Јутјуба. Рецепт је једноставан: Умјесто кучки, тозла, добрих кола, лудих провода, чућете романијски нагласак који опјевава голфа двојку, сеоске лоле, бренташе, комшинице… уз праву ризницу забавних локализама и почаст фудбалском клубу Гласинац. У краткој преписци на друштвеним мрежама од Шаолина смо сазнали нешто више о овом двојцу.

МС ШАОЛИН РОМАНИЈА СОКОЛАЦ– Анкл Чен је направио, али не и конкретно објавио седам албума, под именима Евергрин Комерцијала, Гори Од Све Деце, Длакави Монструм, Габун Вајпер, О Јаду Рађење, Дозволите Да Се Поново Представим и Звуци Соколачког Гета, а у припреми су Футаљеве хронике, биће до Илиндана готов, видјећемо којег . Има доста пјесама које нису на јутјубу, а што се тиче студија или албума од продуцената нисмо добијали позиве , али ја се надам томе.

Пјевате о типично локалним стварима, непознатим ширем подручју. То није типично за већину хипхопера?

Одлука о реповању и темама реповања је дошла спонтано. Данашња прича о реп пјесмама код већине репера је "Ми смо у клубу ту и снимамо пјесме, паре су код нас, кучке све имају". А уствари немају 90% тога тако да је тај фазон исфуран прије 5-6 година! Планирам сада да урадим један озбиљан албум, а тај албум ће бити о ситуацијама у животу препрекама и свему што нас прати. Дакле нека реална прича!

Да ли је у Сокоцу баш тако како ви приповиједате?

Има па доста ситуација гдје је истинито баш онако као у пјесмама, а неке ствари су наравно измишљене. Мој став према том граду је "Бјежим чим да завршим средњу школу". Град је мртав, не одговара ми, на улицама ме гледају као неког наркомана, као да нисам нормалан зато што радим у музици ствари које радим.

Пјесме су потпуно ваше?

Све ствари које чујете су снимане на украдене матрице. Признајемо, али не да крадемо на кварно к’о Елитни Одреди. Међутим, наше оригиналне матрице су у фази припреме, тако да о оригиналности можемо говорити тек од следећег албума. Текстови су примјети се, наши, заједнички их склапамо.

Да ли сте постали популарни у свом окружењу, чујете ли неку своју ствар у дискотеци?

У Сокоцу нисмо толико популарни, док се у другим градовима народ распитује када ће нове пјесме, када ћемо код њих наступати и тако те ствари. А што се тиче пуштања по дискотекама пуштале су се неке пјесме од Чена, Ја имам бренту, Мала са Пала и још пар пјесама.

Има ли наступа?

Наступали до сада нисмо нигдје, Чен нема неку жељу да наступамо, али ја бих радо пристао да наступам негдје! Што се тиче цијене наступа барем код мене потребно је само да газда локала плати трошкове за превоз и два пића и то је од мене та цијена! Пара нема у репу, а ја ћу фурати реп музику докле год будем у могућности да то радим.

Који је мотив бавити се нечим што вам не доноси новац, иако слични вама постају звијезде?

Што се тиче музике и њеног смисла то је све једна љубав. Али данас је проблем код већине репера почетника што одмах почињу да фурају неку славу и наплаћују фитове и све то, у новцу се губи та љубав. Ту музику бих препоручио свима јер има неку посебну драж, у њој можеш да чујеш неке ствари које те чекају у животу, наравно само ако слушаш нешто од квалитетних репера! Хип хоп музика је неки животни отпор младих, једна посебна култура.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор