08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Кад постоји: Суд добио снимке за који оптужени тврде да доказује монтирање државног удара у Црној Гори

Лидери ДФ-а Андрија Мандић и Милан Кнежевић саопштили су да су њихови адвокати дошли у посјед видео снимака, на којима свједок сарадник Саша Синђелић у, како наводе, опуштеној атмосфери са пријатељима, објашњава на који начин је "учествовао у монтирању државног удара".

уторак, 19 марта, 2019 / 12:16

Тврде да снимци представљају "крунски доказ који руши оптужницу", и поручују да сјутра неће бити одржан најављени претрес, који је заказан за девет сати.

Подсјећамо, у подгоричком Вишем суду данас се нијесу чуле завршне ријечи, јер су адвокати одбране напустили судницу. Они су суду доставили два снимка која, како тврде, компромитују статус свједока сарадника Саше Синђелића, али је судско вијеће предложило да се они разматрају након давања завршних ријечи.

"Овај судски процес би требало да се прекине, овај процес тешко да се може наставити, док вијеће не уврсти доказе у поступак", рекао је Мандић.

Он је на ванредној прес конференцији рекао да су њихови адвокати одбране дошли у посјед два видео записа у којима Синђелић објашњава како је учествовао "у монтирану државног удара".

Поручили су како вјерују у аутентичност видео снимака.

"Кад су наши адвокати покушали да те записе ставе у саставни дио поступка, наишли су на оно што смо сви знали, да они који треба да изваде пресуду из фиоке, нијесу дозволили да се ти докази, најважнији од почетка процеса, укључе и да се о њима расправља у самом процесу", рекао је Мандић.

Поручује да ДФ не прихвата да учествује "у монтираном поступку".

"Сада кад имамо кључне доказе, који завршавају судски процес, који ствар довеоди до краја, и потврђује да је све од почетка монтажа, судско вијеће, у договору с тужилаштвом, то не жели да уврсти у доказе и да се прекине са судским процесом", рекао је Мандић.

Кнежевић, са друге стране, сматра да је објављивањем два снимка "у потпусности сахрањена оптужница за државни удар".

"Видјели сте да је судско вијеће на сваки начин покушало да заустави извођење доказа и објављивање ова два снимка и њихово уврштавање у доказни поступак. Да је данас Мугоша пустила та два снимка, она би након тога морала да одбаци оптужницу и ослободи људе из затвора, а да Станковић би морао да разријеши Катнића и Чађеновића", рекао је Кнежевић.