Кад литијаш Кривокапић не смије честитати 9. јануар, ту је Нела из ДПС да измишља угроженост других народа

Нела Савковић Вукчевић, чланица Извршног одбора ДПС Црне Горе, послала је "честитку" за 9. јануар, насловивши је "Великосрпска лаж за разарање БиХ". Не само да се користи усташким фразама и тезама како су Црногорци нешто друго него Срби, већ се и недипломатски мијеша у унутрашња питања друге земље.

уторак, 11 јануара, 2022 / 11:00

Њен испад који је координисан са радикалним исламистима у Црној Гори и Ефбиху, преносимо у цјелости, пресловљен дакако на српско писмо:

Јучерашњим свечаним дефилеом у Бањалуци и истицањем једне од застава из Краљевине Црне Горе сликовито су исказани жеља и циљ политике која се тамо славила – успостављање "српског света" константним провоцирањем припадника других националности.

Овај чин само је наставак великосрпских хегемонистичких тежњи, са сличном симболичном поруком као и националистички испади са друштвених мрежа из појединих градова БиХ на којима се шовинистичким повицима, уз пратећу адекватну, већ виђену иконографију, пријети, омаловажавају други народи и угрожава њихова сигурност. Све ово је показна вјежба какве су намјере и циљеви националистичких политика, а што се њених посљедица тиче, њих смо нажалост видјели у не тако давној прошлости.

Због употребе старе црногорске заставе на неуставном празнику у свечаном дефилеу ентитета БиХ, очекујемо реакцију и објашњење Министарства вањских послова, као и наше амбасаде у Сарајеву. У супротном, биће ово само још једна демонстрација снисходљивости коју показује Влада Црне Горе када су у питању бројне провокације које нам долазе из "српског света".