Кацин: Регионална полиција је добра идеја

Извјестилац Европског парламента за Западни Балкан Јелко Кацин оцијенио је данас да је добра идеја да Балкан добије регионалну полицију Балпол , јер је одавно постало јасно да се криминал не може успјешно сузбијати без повезивања полиција. Кацин је казао да поздравља све напоре који иду ка јачању институционалне сарадње у региону, посебно када је […]

понедељак, 3 јуна, 2013 / 12:10

Извјестилац Европског парламента за Западни Балкан Јелко Кацин оцијенио је данас да је добра идеја да Балкан добије регионалну полицију Балпол , јер је одавно постало јасно да се криминал не може успјешно сузбијати без повезивања полиција.

Кацин је казао да поздравља све напоре који иду ка јачању институционалне сарадње у региону, посебно када је у питању борба против организованог криминала.

Он је навео да су организоване криминалне групе и даље врло присутне у свим земљама западног Балкана и да имају врло успјешну прекограничну сарадњу.

Криминалцима се мора стати на пут. Подразумијева се да се не може постићи прави напредак у тој борби без ефикасне и устаљене сарадње полицијских органа и правосуђа. Узмимо само примјер одбјеглог нарко бода Дарка Шарића , казао је Кацин подгоричким Дневним новинама.

Он је додао да главни проблем ипак лежи на домаћем терену гдје се институције сваке државе региона морају показати независним и способним да онемогуће дјеловање организованог криминала.

Надам се да ће Црна Гора ускоро отворити поглавља 23 и 24 и да ће показати прави напредак на овом пољу, тиме што ће постићи конкретне резултате у борби против високе корупције , казао је Кацин.0 КОМЕНТАРА