Кацин: Постигнут договор о међународном представљању Косова

Извjестилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин рекао је у данас у Београду да је постигнут договор о представљању Косова на међународним скуповима, не износећи више детаља. "Договор о томе како ће се представљати Косово је постигнут", рекао је Кацин новинарима послије разговора са предсједником Скупштине Србије Небојшом Стефановићем. "Препустио бих времену да видите Србију […]

среда, август 29, 2012 / 12:56

Извjестилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин рекао је у данас у Београду да је постигнут договор о представљању Косова на међународним скуповима, не износећи више детаља.

"Договор о томе како ће се представљати Косово је постигнут", рекао је Кацин новинарима послије разговора са предсједником Скупштине Србије Небојшом Стефановићем.

"Препустио бих времену да видите Србију на тим скуповима, изолација никоме не користи, Србија мора да преузме одговорност", казао је извјестилац ЕП и додао да су сви највиши представници Србије посвећени да направе кораке у том правцу.

Највиши представници Србије изразили су спремност за наставак дијалога са Приштином на свим нивоима, укључујући и највиши ниво, рекао је Кацин и то поздравио.

Представници Београда и Приштине различито су тумачили споразум о регионалном представљању Приштине на регионалним скуповима, односно гдје треба да буде фуснота у којој се позива на Резолуцију СБ УН 1244 и на одлуку Међународног суда правде о усклађености декларације о независности Косова са међународним правом.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *