Кабул: Девет мртвих у самоубилачком нападу

КАБУЛ- Пет припадника међународне коалиције и четири авганистанска војника погинула су данас у самоубилачком нападу на истоку Авганистана, рекли су званичници. Напад се догодио када је мушкарац у униформи авганистанског војника активирао велику количину експлозива који је био причвршћен око његовог појаса, на улазу у војну базу на истоку Авганистана, у забаченој области између провинција […]

субота, април 16, 2011 / 14:29

КАБУЛ- Пет припадника међународне коалиције и четири авганистанска војника погинула су данас у самоубилачком нападу на истоку Авганистана, рекли су званичници.

Напад се догодио када је мушкарац у униформи авганистанског војника активирао велику количину експлозива који је био причвршћен око његовог појаса, на улазу у војну базу на истоку Авганистана, у забаченој области између провинција Лагхман и Нангарар.

Портпарол Министарства одбране Мохамад Захир Азими рекао је да су у експлозији повријеђена и четири авганистанска војника, као и четири преводиоца.

Азими је рекао да је нападач пјешке пришао улазу у базу и јутрос око 7.30 часова активирао експлозив.

"Нападач је на себи имао униформу авганистанског војника што му је омогућило да дође до самог улаза у базу и изведе напад", рекао је Азими, додајући да су Талибани преузели одговорност.

НАТО није желио да објави више информација о погинулим припадницима НАТО док се не обавијесте породице жртава.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *