Јужни фронт: Маријупољ у окружењу, нацисти гађали Русију, 19 мртвих у Горловци

На Тргу рудара у центру Доњецка од минобацачке гранате 120 милиметара погинуле су двије особе, а двије особе су рањене. Повријеђена је жена са дјететом у Спартаковој улици, а такође је било напада и у рејону Азотни. Једна становница села Докучајевск такође је изгубила живот у нападу Оружаних снага Украјине.

уторак, 1 марта, 2022 / 19:50

Мисија ОЕБС данас је напустила ЛНР и ДНР, тако да они ова непотребна звјерства према цивилном становништву неће видјети. Најгоре је било у граду Горловка, који је стална мета напада са територије под контролом режима из Кијева. У 6:30 по локалном времену отпочео артиљеријског напад оруђем 152, 120 и 82 милиметра, те је живот изгубило 19 људи. ПВО ВДНР је успјела оборити украјинску тачктичку ракету домета 70 километара, типа Точка-У, те није било жртава.

Овај дан је изниман и по томе што су неонацисти који су окружени у Маријупољу, испалили ракету на територију Руске Федерације. Јединице руске ПВО које штити војни аеродром у граду Таганрогу, оборило је украјинску ракету Точка-У без жртава или материјалне штете. Русија је, са друге стране, нетипично најавила да ће напасти високо прецизним наоружањем објекте ОСУ и 72. главног центра информационо-психолошких операција, како би прекинули информативне нападе на Русију.

Едуард Басурин, начелник штаба Народне милиције ДНР, рекао је да се украјински екстремисти налазе у окружењу у граду Маријупољу, а да су остављена два хуманитарна коридора, којим цивилно становништво може напустити град. Јединице ДНР су на маријупољском правцу ослободиле насеља Широкина, Бердјанска, Лебединска, Талаковка и крећу се даље у правцу насеља Сартана са циљем заузимања луке Маријупољ на Азовском мору.