Јувентус на новом стадиону до сигурне побједе!

У првој званичној утакмици на реновираном Деле Алпију: Јувентус – Парма 4:1! Сјајан деби Андрее Пирла, али и тренера Антонија Контеа, који је поставио екипу на почетку меча у формацију 4-2-4. "Стара дама" отпjевала је дивну мелодију на старту Серије А, а диригент био је маестро Андреа Пирло. Бивши фудбалер Интера и Милана, инспирисао је […]

недеља, 11 септембра, 2011 / 15:31

У првој званичној утакмици на реновираном Деле Алпију: Јувентус – Парма 4:1! Сјајан деби Андрее Пирла, али и тренера Антонија Контеа, који је поставио екипу на почетку меча у формацију 4-2-4.

"Стара дама" отпjевала је дивну мелодију на старту Серије А, а диригент био је маестро Андреа Пирло.

Бивши фудбалер Интера и Милана, инспирисао је убjедљиву побjеду црно-бjелих над Пармом у својој првој утакмици у калчу у дресу Јувентуса. Било је 4:1 (1:0) за домаће на свjеже отвореном, реновираном и лијепом стадиону.

Стрјелци су били Стефан Лихштајнер, Симоне Пепе, Артуро Видал и Клаудио Маркизио за Јувентус, прије него што је бивши играч овог тима Себастијан Ђовинко ублажио пораз Парме у надокнади времена са бјеле тачке.

Пирло и још један ветеран Алесандро Дел Пјеро забиљежили су по двије асистенције, на велику радост новог тренера, дебитанта у такмичарским мечевима за Јуве, бившу легенду клуба Антонија Контеа.

Конте је изненадио све својом револуционарном тактиком 4-2-4, у којој није било Милоша Красића и Мирка Вучинића од старта, јер су обојица недовољно опорављени од повреда. Но и Србин и Црногорац ушли су у другом полувремену у игру.

Јуве је почео утакмицу у саставу: Буфон – Де Сеље, Барзаљи, Кјелини, Лихтштајнер – Пирло, Маркизио – Пепе, Ђакерини, Дел Пјеро, Матри.