Jу тјуб добио спор шпанском телевизијом Телесинко

МАДРИД – Интернет страница“Ју тјуб“ добила је на суду случај, који је против ове странице поднио шпански телевизијски канал „Телесинко“ због заштите права на интелектуалну својину. У судској одлуци се наводи да се вјерује да је "емитовање разних аудиовидео снимака на интернет страници `Ју тјуб` кршење права на интелектуалну имовину `Телесинка`, али да је немогуће […]

четвртак, септембар 23, 2010 / 15:00

МАДРИД – Интернет страница“Ју тјуб“ добила је на суду случај, који је против ове странице поднио шпански телевизијски канал „Телесинко“ због заштите права на интелектуалну својину.

У судској одлуци се наводи да се вјерује да је "емитовање разних аудиовидео снимака на интернет страници `Ју тјуб` кршење права на интелектуалну имовину `Телесинка`, али да је немогуће контролисати све видео снимке доступне корисницима јер их има више од 500 милиона".

У одлуци суда из Мадрида истиче се да "Ју тјуб" није тај који поставља снимке и због тога нема обавезу да контролише њихову легалност прије него што него што буду објављени.

"Њихова обавеза је да сарађују са власницима права како би се одмах повукао садржај након што се открије прекршај", наводи суд.

Америчка компанија "Гугл" у чијем је власништву "Ју тјуб" одмах је поздравила одлуку.

Портпарол "Гугла" за јужну и источну Европу Бил Ечиксон рекао је да је одлука суда у Мадриду "најважнија у Европи по питању права на интелектуалну имовину".

"Телесинко", који је под контролом италијанске медијске куће "Медијасет" а која је у власништву премијера Силвија Берлусконија, тужила је "Ју тјуб" јер емитује епизоде неких шоу програма и прије него што су емитовани у ШпанијиОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *