Joво Капичић се сели у родну Црну Гору

Након што је претучен у центру Београда, бивши генерал Удбе и народни херој Јово Капичић одлучио је да напусти Србију и да се врати у родну Црну Гору. Јово Капичић који има 92 године наставиће да живи у Црној Гори зато што је, како сматра, у већем дијелу српске јавности проказан, како због улоге у […]

уторак, 3 јануара, 2012 / 15:22

Након што је претучен у центру Београда, бивши генерал Удбе и народни херој Јово Капичић одлучио је да напусти Србију и да се врати у родну Црну Гору.

Јово Капичић који има 92 године наставиће да живи у Црној Гори зато што је, како сматра, у већем дијелу српске јавности проказан, како због улоге у хапшењу четничког вође Драже Михаиловића, тако и због залагања за црногорску независност, и либералних и антинационалистичких ставова.

Јово Капичић је за Радио Слободна Европа рекао да одлази из Србије јер овдје више нема шта да тражи.

„Имам намјеру да се склоним доље у тај мој црногорски крај да не добијам више батине. Морам још мало овдје да се одржим због љекара који ће ме довести до нормале и идем да живим још ово мало година које су ми остале, иако сам у Београду био 74 године, и борио се за тај град и овај народ“, изјавио је Капичић.

Јово Капичић нападнут је 12. децембра у центру Београда због, како сматра, политичких и историјских разлога.

„Чак и да пронађу тога који ме је напао, није он то урадио зато што мене воли или мрзи. Он је то урадио зато што се у Скупштини Србије и у свим медијима Јово Капичић проглашава човјеком који је непријатељ српскога народа. Е, онда он ту нађе повод да се задовољи као неки српски патриота, а заправо је обичан уличар. Ето то су те ствари које мени говоре – немаш ти ту шта да радиш“, рекао је Капичић за РСЕ.

Овај некадашњи генерал Удбе, координатор хапшења Драгољуба Драже Михаиловића и управник логора на Голом отоку у политички живот вратио се недавно након што се појавио на главном одбору ЛДПа и након што је објављена књига његових истачкаи о Голом отоку.

Јово Капичић је недавно у интервјуу за сарајевске медије изјавио да би нападача који га је напао у Београду “убио као зеца да је у том тренутку имао пиштољ”.0 КОМЕНТАРА

 1. Кад су напали ово маторо кљусе на овом истом Фронталу сам прочитао пар „пацифистичких“ глупости, у смислу гдје иде Србија.

  http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=15750

  А ето, шта радити човјеку који изјави „Što bih se mirio s onim kome sam brata ubio“!?

  Жалосна је и држава која дозвољава да овакве сподобе шећу улицама као сав нормалан свијет! x-(

 2. Ne ulazeći u to šta je Kapičić zaslužio ili nije, ne mogu da shvatim one koji odobravaju premlaćivanje jednog starca na ulici. Pa gdje ćemo stići budemo li na taj način riješavali probleme i sudili nekome. A da je Kapičić imao pištolj i da je (kako je sam izjavio)ubio napadača svi bi se opet okomili na njega što nije dozvolio da ga ovaj prebije.

 3. niks, 04.01.2012. 17:47:35

  Покушај да се ставиш у позицију људи чији су најближи били његове жртве или људи који су сами били његове жртве па имали ту срећу или несрећу да преживе. Никада није одговарао већ је себи, деценијама касније, дао за право да и у овим годинама држи политичке говоре, пркоси, пријети и понавља да би све то што је урадио поновио када би имао прилику.

  Ни ја не оправдавам ово што је урађено јер се тиме само даје на значају поменутом, прави жртва од њега и сл. Али, не могу да жалим некога ко не жали друге и не показује кајање, напротив.

 4. Никс,комунисти су побили неколико чланова моје породице за вријеме Другог свјетског рата. Мој прађед је убијен од стране оваквих злотвора као овај зликовац са слике. Овом човјеку се сваки дан све више приближава смрт а он не осјећа грижу савјести због својих НЕДЈЕЛА, већ жали што није више убијао!

  Капичић је за мене живи подсјетник на неправду коју су комунисти учинили над нашим народом а под тим подразумјевам да су одвели пола Козаре у Јасеновац и наредили самоубилачку мисију на Сремском фронту гдје је непотребно изгинула београдска младост и да не набрајам остале глупости за које су одговорни Капичић и њему слични!