Јовичић: Правосудни систем упропаштен

Правосудни систем у БиХ упропастили су страни тужиоци и судије које нико не познаје ни у хаусторима зграда гдје живе, нити у правосудном систему земаља из којих су долазили, сматра посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Славко Јовичић.Јовичић истиче да је много случајева, тзв. судских процеса у БиХ и исфабрикованих оптужница које су тек […]

понедељак, 26 новембра, 2012 / 12:18

Правосудни систем у БиХ упропастили су страни тужиоци и судије које нико не познаје ни у хаусторима зграда гдје живе, нити у правосудном систему земаља из којих су долазили, сматра посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Славко Јовичић.Јовичић истиче да је много случајева, тзв. судских процеса у БиХ и исфабрикованих оптужница које су тек онако ради реда подизане.

Он је за магазин “Екстра” оцијенио да се у БиХ никада неће водити ни сличан процес какав се водио у Хрватској против бившег премијера Иве Санадера, јер БиХ нема таквих капацитета.

На питање каква је судбина Комисије за испитивање доласка и трошења донација, Јовичић је одговорио да је мало политичара који су заинтересовани да се бар дјелимично дође до истине.

Јовичић је истакао да је Комисији више пута сугерисао да је питање доласка и трошења донација у БиХ за правосуђе и надлежне полицијске и обавјештајне органе, али се на томе увијек или заустављао или прекидао рад у расвјетљавају огромне пљачке у БиХ.

Говорећи о функционисању нове парламентарне већине у парламенту БиХ, Јовичић наводи да ће ново партнерство функционисати нормално.

Он наглашава да је, без обзира на састав странака које чине јединство, извјесно да никада више нико из Сарајева неће одлучивати у име српског народа, нити о Републици Српској, осим легитимно изабраних представника.

За ослобађајућу пресуду хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу пред Хашким трибуналом Јовичић каже да је то одлука међународне заједнице и великих свјетских сила и моћника који су се након оснивања нелегалног суда у Хагу удружили у злочиначком подухвату против српског народа.