Јовановић: Нико ДС-у није понудио стварање нове странке

Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић каже да нико у тој странци демократама није предложио политичку сарадњу која би се завршила стварањем нове партије. Јовановић је новинарима, након предаје листе за изборе за Вождовац, рекао да је та странка разговарала и са премијером Ивицом Дачићем, вицепремијером Александром Вучићем, али и лидером Демократске странке Драганом Ђиласом, […]

четвртак, 31 октобра, 2013 / 15:19

Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић каже да нико у тој странци демократама није предложио политичку сарадњу која би се завршила стварањем нове партије.

Јовановић је новинарима, након предаје листе за изборе за Вождовац, рекао да је та странка разговарала и са премијером Ивицом Дачићем, вицепремијером Александром Вучићем, али и лидером Демократске странке Драганом Ђиласом, наводећи да ништа није "кренуло наопако" у разговорима са демократама и да не зна одакле порука након њиховог последњег састанка да ЛДП предлаже формирање нове странке.

"Ако желе да будемо заједно, хајде да то урадимо како треба и без икаквог уцењивања, сплеткарења и интрига. Нико у ЛДП није тражио ништа за себе, нико у ЛДП није предложио ДС политичку сарадњу која би се завршила стварањем ефикасније организације од коалције наше две странке, због тога што ми у ЛДП имамо страх од било каквих избора", рекао је Јовановић.

Према његовим ријечима, ДС се распада, "мрцвари и себе и нас", због чега им је поручио да ако жели да раде са ЛДП, "хајде да то буде озбиљан посао".

"Ако мислите да са нама још једном искористите овај град, Вождовац људе у Србији у пројекту који ће трајати до 15. децембра, а после тога опет ко преживи причаће, онда то није одговор на потребе људи у овом тренутку", истакао је лидер ЛДП.

Руководство ДС, додао је, погрјешило је када је одбило веома јасан став ЛДП о сарадњи, наводећи да су они бити ти који су разговоре и иницирали.