Јован Колунџија и Патрик Јаблонски у част Брамсу у Банском Двору

Замјеник градоначелника Бањe Луке Јасмин Комић угостио је данас виолинисту Јована Колунџију и пијанисту Патрика Јаблонског поводом вечерашњег концерта "У част великом Брамсу" у Банском двору. "Долазак великих музичких имена у Бању Луку, као што су Колунџија и Јаблонски, представља наставак афирмације Бање Луке на културном пољу", рекао је Комић новинарима у Бањој Луци. Он […]

понедељак, децембар 20, 2010 / 18:22

Замјеник градоначелника Бањe Луке Јасмин Комић угостио је данас виолинисту Јована Колунџију и пијанисту Патрика Јаблонског поводом вечерашњег концерта "У част великом Брамсу" у Банском двору.

"Долазак великих музичких имена у Бању Луку, као што су Колунџија и Јаблонски, представља наставак афирмације Бање Луке на културном пољу", рекао је Комић новинарима у Бањој Луци.

Он је упознао госте да у граду на Врбасу постоји музичка школа, да је недавно формирана Бањолучка филхармонија, те да су у току припреме за изградњу нове концертне дворане.

Комић је гостима уручио пригодне поклоне, те монографију града.

Истакнути виолиниста Јован Колунџија рекао је да је Бански двор једно од најљепших мјеста за концерте и да се радује новом сусрету са бањолучком публиком.

Према његовим ријечима, концерт у Бањој Луци дио је регионалне турнеје, јер су синоћ свирали у Вршцу, а очекују их концерти у Новом Саду и Београду.

Шведски пијаниста Патрик Јаблонски захвалио се домаћинима на срдачном пријему и изразио увјерење да ће бањолучка публика бити задовољна вечерашњим концертом.

Концерт Јована Колунџије и Патрика Јаблонског биће одржан вечерас у концертној дворани Банског двора, са почетком у 20.00 часова.Оставите одговор