Јосиповић са стране боље види: Упозоравам на усташку змију

Одлазећи председник Хрватске Иво Јосиповић упозорио је да се у Хрватску враћају сенке прошлости и да и даље постоје усташке склоности. Како наводи Вечерњи лист, Јосиповић је гостујући на државној телевизији рекао да се у хрватско друштво враћа говор мржње. "Погледајте мало Фејсбук, одређене портале… Хрватска чини неколико корака назад у свом профилу грађанске државе. […]

петак, фебруар 13, 2015 / 22:52

Одлазећи председник Хрватске Иво Јосиповић упозорио је да се у Хрватску враћају сенке прошлости и да и даље постоје усташке склоности.

Како наводи Вечерњи лист, Јосиповић је гостујући на државној телевизији рекао да се у хрватско друштво враћа говор мржње.

"Погледајте мало Фејсбук, одређене портале… Хрватска чини неколико корака назад у свом профилу грађанске државе. Примарни циљ, за који ћу се борити, је задржавање Хрватске на страни земаља западне демократије и високих стандарда које смо имали", рекао је Јосиповић.

Он је додао да је Хрватска за време његовог мандата била мирна и стабилна земља, да су његовом заслугом поправљени односи и региону и да је развијена култура толерације и демократије која је уздрмана у последњих шест месеци.

"Јављају се сенке прошлости. То је разлог да се замислимо. Опет бих упозорио на усташку змију, а усташке склоности даље постоје. Ако на то не треба упозоравати, онда не зна на шта треба. Знам да ће се неки љутити, али то је тако", додао је Јосиповић.Оставите одговор