Јосиповић: Бошњаци су пријетња за јужну Европу

САРАЈЕВО – Странка за БиХ саопштила је да предсједник Хрватске Иво Јосиповић, изражавајући бојазан због могуће радикализације муслимана у БиХ, прећуткује чињеницу да је у протеклом рату "улазак група са Блиског истока могао да осигура само хрватски режим Фрање Туђмана". Из Странке за БиХ саопштено је да је "Туђман својим тајним службама, уз помоћ неких […]

среда, април 6, 2011 / 17:40

САРАЈЕВО – Странка за БиХ саопштила је да предсједник Хрватске Иво Јосиповић, изражавајући бојазан због могуће радикализације муслимана у БиХ, прећуткује чињеницу да је у протеклом рату "улазак група са Блиског истока могао да осигура само хрватски режим Фрање Туђмана".

Из Странке за БиХ саопштено је да је "Туђман својим тајним службама, уз помоћ неких страних, имао неке посебне циљеве спрам тих група, посебно спрам БиХ као државе".

Странка за БиХ истиче да Јосиповићеве изјаве имају одређене политичке циљеве везане за уставни поредак БиХ, њену стабилност, али и конкретне намјере о аранжманима за формирање власти у постизборној БиХ.

"Јосиповићеваа изјава и начин на који је немире у Либији повезао са Бошњацима, као једним од конститутивних народа у БиХ, изненађује мноштвом неразумијевања, двосмислености и лоше политичке воље према бошњачком народу и цијелој БиХ", сматра Странка за БиХ.

Јосиповић је јуче изјавио да Хрватска забринуто прати догађаје у Либији и на сјеверу Африке због могућег утицаја тих дешавања на радикалне муслимане у БиХ.

"То је дефинитивно безбједносни проблем не само за њих, него за читаву јужну Европу. Нарочито ми имамо осјетљиву ситуацију јер смо сусједи са БиХ, са много муслимана, и надамо се да овај сукоб, нарочито у Либији, неће утицати на односе између различитих етничких група у БиХ и сусједним земљама", рекао је Јосиповић.Оставите одговор