Још мало турских хабера о убиству Кашогија

Саудијска Арабија упутила је двочлани тим у Истанбул са циљем да уклони доказе о убиству новинара Џамала Кашогија, недељу дана пошто је он нестао у саудијском конзулату у Истанбулу почетком октобра, тврди неименовани турски званичник.

понедељак, 5 новембра, 2018 / 16:04

Он сматра да то показује да су саудијски званичници знали за злочин.

Потврдивши наводе листа „Сабах”, он каже да су хемичар и токсиколог били задужени за уклањање доказа пре него што се турским истражитељима омогући приступ саудијском конзулату.

Турски лист „Сабах” идентификовао је ову двојицу Саудијаца као Ахмеда Абдулазиза ал-Џонабија и Халеда Јахју ал-Захранија, наводећи да су они стигли у Турску као део 11-чланог тима који је требало да изведе инспекцију заједно са турским званичницима.

„Верујемо да су ове особе дошле у Турску само са задатком да прикрију доказ о убиству Кашогија пре него што је турској полицији дозвољено да претражи локације”, рекао је тај званичник.

Они су извели операције „чишћења” у конзулату и резиденцији конзула у Истанбулу до 17. октобра и напустили Турску три дана касније.

„Чињеница да је тим за чишћење стигао из Саудијске Арабије девет дана после убиства сугерише да је Кашогијево убиство изведено уз знање највиших саудијских званичника”, тврди турски званичник.Оставите одговор