Још једном цртаном јунаку пресуђено због либерашког буквализма: Пепе ле Твор је силеџија

Контроверзе које се роје око тзв. културе поништавања нису заобишле ни филм "Свемирски баскет 2" ("Space Jam 2"), који у плану да се емитује 16. јула. Наиме, у овом остварењу неће бити цртаног лика Пепе ле Твора, због тврдње да тај лик "нормализује културу силовања".

среда, 10 марта, 2021 / 13:04

Наиме, анимирани твор који прича са француским акцентом и представља се заводником који се не успијева да освоји мачку која је случајно офарбала реп, појављује се у првом дијелу филма у ком је глумио Мајкл Џордан. У другом дијелу у коме је водећа кошаркашка звијезда Леброн Џејмс, требало је се појави у једној сцени са глумицом Грис Санто.

Међутим, како пише Дедлајн магазин, те сцене ће бити избачене. Све ово десило се неколико дана након што је колумниста "Њујорк Тајмса" Чарлс Блоу тврдио да је лик "нормализовао културу силовања".

Цртани лик у сцени покушава да пољуби Сантову у руку, међутим, уместо тога добија шамар и бива исполиван пићем. Леброн Џејмс, који глуми главну улогу, каже Пепе ле Твору да не смије да додирује друге људи без њиховог пристанка.

Ни то није све. Наиме, како преносе страни медији, одлучено је да зечици Лоли буду смањене груди у односу на њену појаву у првом дијелу, како не би изгледала превише провокативно, о чему свједочи и фотографија постера за филм "Свемирски баскет 2".