21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Још једном цртаном јунаку пресуђено због либерашког буквализма: Пепе ле Твор је силеџија

Контроверзе које се роје око тзв. културе поништавања нису заобишле ни филм "Свемирски баскет 2" ("Space Jam 2"), који у плану да се емитује 16. јула. Наиме, у овом остварењу неће бити цртаног лика Пепе ле Твора, због тврдње да тај лик "нормализује културу силовања".

среда, 10 марта, 2021 / 13:04

Наиме, анимирани твор који прича са француским акцентом и представља се заводником који се не успијева да освоји мачку која је случајно офарбала реп, појављује се у првом дијелу филма у ком је глумио Мајкл Џордан. У другом дијелу у коме је водећа кошаркашка звијезда Леброн Џејмс, требало је се појави у једној сцени са глумицом Грис Санто.

Међутим, како пише Дедлајн магазин, те сцене ће бити избачене. Све ово десило се неколико дана након што је колумниста "Њујорк Тајмса" Чарлс Блоу тврдио да је лик "нормализовао културу силовања".

Цртани лик у сцени покушава да пољуби Сантову у руку, међутим, уместо тога добија шамар и бива исполиван пићем. Леброн Џејмс, који глуми главну улогу, каже Пепе ле Твору да не смије да додирује друге људи без њиховог пристанка.

Ни то није све. Наиме, како преносе страни медији, одлучено је да зечици Лоли буду смањене груди у односу на њену појаву у првом дијелу, како не би изгледала превише провокативно, о чему свједочи и фотографија постера за филм "Свемирски баскет 2".1 КОМЕНТАР