Joш једна награда за Велики рат

Писац Александар Гаталица добитник је награде "Меша Селимовић" за најбољу књигу у 2012. години. Један од оснивача награде, новинар културне рубрике "Вечерњих новости" Драган Богутовић, саопштио је да је Гаталица, чији је роман објавио издавач "Моно и Мањана", убједљиво побиједио у конкуренцији од 95 предложених наслова. Награду, која ће лауреату бити уручена 5. марта у […]

понедељак, 18 фебруара, 2013 / 15:02

Писац Александар Гаталица добитник је награде "Меша Селимовић" за најбољу књигу у 2012. години.

Један од оснивача награде, новинар културне рубрике "Вечерњих новости" Драган Богутовић, саопштио је да је Гаталица, чији је роман објавио издавач "Моно и Мањана", убједљиво побиједио у конкуренцији од 95 предложених наслова.

Награду, која ће лауреату бити уручена 5. марта у Народном позоришту у Београду, додјељује компанија "Новости", а састоји се од плакете-рељефа са ликом Меше Селимовића, повеље и новчаног износа.

Александар Гаталица је за роман "Велики рат" добио и НИН-ову награду.

Прву награду "Меша Селимовић" 1988. године подијелили су Милорад Павић за дјело "Предео сликан чајем" и Дубравка Угрешић за књигу "Форсирање романа-реке".

У трци за награду "Меша Селимовић" највише успјеха у протекле 24 године имали су прозни писци, а добила су је и деветорица пјесника.