Још да знају рећи хвала: Вишковић честитао новинарима Српске 3. мај

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку свим новинарима, редакцијама, уредницима и Удружењу новинара Републике Српске, поводом 3. маја – Међународног дана слободе медија.

недеља, 3 маја, 2020 / 01:44

„У име Владе Републике Српске и своје име, поводом 3. маја – Међународног дана слободе медија, упућујем вам искрене честитке.

Влада Републике Српске цијени велики значај и допринос медија у овој новонасталој ситуацију изазваној појавом новог вируса корона те је од кључне важности тачно и правовремено информисање наших грађана с циљем заштите живота и здравља свакој појединца.

Медије у Републици Српској сматрамо важним партнерима, посебно у овим измијењеним условима живота и превазилажењу изазова које је пред нас ставила појава вируса корона.

Влада Републике Српске ће наставити да подржава професионално, објективно и непристрасно извјештавање свих медија и право на слободу изражавања као важног стуба сваког демократског друштва те остаје опредијељена за унапређење амбијента за рад медија.

Транспарентност, уз коришћење предности савремене технологије, остаје приоритет у раду Владе Републике Српске.

Влада Републике Српске је, у складу са новонасталом ситуацијом изазваном појавом новог вируса корона, омогућила онлајн пренос свих конференција за медије из Владе Републике Српске које су јавности доступане путем званичних платформи и друштевних налога Владе Републике Српске.

Овом приликом желим да се захвалим свим медијским радницима који свакодневно, одговорно и предано, обављају свој посао како би грађани  добили тачне и важне информције.

Желим вам много успјеха на професионалном и личном плану те да у годинама које су пред нам и даље доприносите унапређењу медијске културе у Републици Српкој“, наведено је у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.Коментариши