21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Још да се отплати кредит: Отворена хидроелектрана Бочац 2

Хидроелектрана "Бочац два" отворена је данас у мјесту Бочац код Мркоњић Града у коју су уложена 42 милиона КМ и отварена 32 радна мјеста.

четвртак, 4 октобра, 2018 / 16:29

Хидроелектрану "Бочац два" отворили су предсједник Републике Српске Милорад Додик и директор предузећа "Хидроелектране на Врбасу" Недељко Кесић.

Додик је истакао да Република Српска у наредном периоду мора да гради овакве објекте да би обезбиједила потпуну стабилност и напредак.

"Стратегија ове власти јесте развој и унапређење Републике Српске", рекао је Додик у обраћању на свечаности отварања Хидроелектране.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић оцијенио је да је ово велики догађај јер ће "Хидроелектрана Бочац два" бити од огромног значаја за привреду Српске.

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић рекао је да Српска може градити велике хидроенергетске објекте, што је од огромног значаја за развој.

Кесић је навео да је изградња овог објекта од великог значаја за унапређење рада предузећа "Хидроелектране на Врбасу" и подсјетио да је огроман хидроенергетски потенцијал ријеке Врбас.

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић рекла је да је изградња ове хидроелектране значајна за развој општине коју предводи и за побољшање животног стандарда грађана.

Свечаном отварању присуствовали су и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, министар унутрашњих послова Драган Лукач.

Инсталисана снага Хидроелектране "Бочац два" је 8,76 мегавата, а пројектована годишња производња 42 гигават-часа електричне енергије.

Осим ове, данас ће бити отворена и мала хидроелектрана која се налази у непосредној близини хидроелектране "Бочац један".2 КОМЕНТАРА