Још да се отплати кредит: Отворена хидроелектрана Бочац 2

Хидроелектрана "Бочац два" отворена је данас у мјесту Бочац код Мркоњић Града у коју су уложена 42 милиона КМ и отварена 32 радна мјеста.

четвртак, 4 октобра, 2018 / 16:29

Хидроелектрану "Бочац два" отворили су предсједник Републике Српске Милорад Додик и директор предузећа "Хидроелектране на Врбасу" Недељко Кесић.

Додик је истакао да Република Српска у наредном периоду мора да гради овакве објекте да би обезбиједила потпуну стабилност и напредак.

"Стратегија ове власти јесте развој и унапређење Републике Српске", рекао је Додик у обраћању на свечаности отварања Хидроелектране.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић оцијенио је да је ово велики догађај јер ће "Хидроелектрана Бочац два" бити од огромног значаја за привреду Српске.

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић рекао је да Српска може градити велике хидроенергетске објекте, што је од огромног значаја за развој.

Кесић је навео да је изградња овог објекта од великог значаја за унапређење рада предузећа "Хидроелектране на Врбасу" и подсјетио да је огроман хидроенергетски потенцијал ријеке Врбас.

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић рекла је да је изградња ове хидроелектране значајна за развој општине коју предводи и за побољшање животног стандарда грађана.

Свечаном отварању присуствовали су и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, министар унутрашњих послова Драган Лукач.

Инсталисана снага Хидроелектране "Бочац два" је 8,76 мегавата, а пројектована годишња производња 42 гигават-часа електричне енергије.

Осим ове, данас ће бити отворена и мала хидроелектрана која се налази у непосредној близини хидроелектране "Бочац један".2 КОМЕНТАРА