Јоксимовић представио пјесму за Евросонг: Ко је сад покраден

Жељко Јоксимовић у суботу увече у специјалној емисији на првом каналу РТС премијерно извео пјесму "Није љубав ствар" са којом ће представљати Србију на "Пјесми Евровизије" у Азербејџану. Иако су сви са нестрпљењем ишчекивали ово вече да чују пјесму која ће Србију представљати на овогодишњој "Пјесми Евровизије", Жељко је пјесму извео готово пред сам крај […]

субота, 10 марта, 2012 / 22:56

Жељко Јоксимовић у суботу увече у специјалној емисији на првом каналу РТС премијерно извео пјесму "Није љубав ствар" са којом ће представљати Србију на "Пјесми Евровизије" у Азербејџану.

Иако су сви са нестрпљењем ишчекивали ово вече да чују пјесму која ће Србију представљати на овогодишњој "Пјесми Евровизије", Жељко је пјесму извео готово пред сам крај емисије, најпре у енглеској верзији која носи назив "Синоним". Публика у студију песму је наградила овацијама.

Одмах потом услиједила је и српска верзија. Емотивна балада, интензивна и у Жељковом препознатљивом стилу, са пуно инструментала, управо онаква каквом је Жељко и представио – потенцијални евровизијски хит.

Текст на српском језику написали су Марина Туцаковић и Милош Рогановић, а за енглеску верзију заслужна је Љиља Јорговановић.

Лане се враћа кући

Јоксимовић је на Евровизијском такмичењу наступао 2004. када је са пјесом Лане моје освојио друго мјесто. За ту пјесму се спекулисало да је плагијат једне азербејџанске пјесме, а овогодишњи Евросонг се одржава управо у тој земљи. .

Само пар сати након првог извођења нове пјесме, на интернету се увелико расправља колико увод сличан пјесми Колдплеја, Парајдајс.

Сем тога, други су осјетили примјесе Чолићеве "Моја драга" у првој строфи, и "Заборављени" од Пилота у рефрену. Ко ће на крају знати. Ипак је Жељко обећао мајци да ће побиједити на Евровизији. Па како било.0 КОМЕНТАРА

  1. Мени се ова пјесма свиђа. Има микса, поготово је упечатљива ова дионица коју је „посудио“ од Пилота, али све је добро укомпновано и аранжмански утегнуто. Не би се ни Брега постидио. Мислим да има шансе да буде међу првих 5 .

Оставите одговор