Митрополит Јоаникије: Требаће времена да се превазиђу вјештачке подјеле на Цетињу

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије рекао је након што је устоличен да су подјеке које су се могле видјети на Цетињу вјештачки изазване и да ће бити потребно доста времена да се превазиђу.

недеља, септембар 5, 2021 / 13:53

У обраћању патријарху српском Порфирију, митрополит је захвалио на устоличењу и истакао да је својим доласком и дијелећи забринутост показао велику љубав према цијелом народу Црне Горе.

"Опростите што сте од неко доба од синоћ видели овде доста непријтности и подела. Добро знате Ваша светости и владико Давиде да су поделе вештачки изазване и ми смо чинили све да их не буде и да их уклонимо", рекао је митрополит Јоаникије.

Он је рекао да су представници цркава који су дошли са Његово светости данас у храму у Подгорици, а они поред моштију Светог Петра Цетињскога.

"Нећу у овом моменту причати више о мукама него ћу заблагодарити Богу, који је у овај свет послао Господа и спаситеља Исуса Хруиста", рекао је Јоаникије.

Он је указао и да није дошао да му служе, него да служи.

У говору је поменуо претходне црногорске митрополите, са највећим нагласком на вишедеценијског митрополита блаженопочившег Амфилохија.Оставите одговор