Јесмо браћа, али нам не отимај еврокрем

Од 357 прехрамбрених артрикала колико се у Такову производило у тренутку приватизације, сада се производи само десетак, каже Јовица Царевић. Према Царевићевим ријечима, предсједника Одбора СПС у Горењем Милановцу, 3.100 радника остало је без посла у Такову. Од Владе Србије затражено је да преиспита приватизацију ПИК Таково у Горњем Милановцу и да заустави селидбу фабрика […]

уторак, октобар 2, 2012 / 20:21

Од 357 прехрамбрених артрикала колико се у Такову производило у тренутку приватизације, сада се производи само десетак, каже Јовица Царевић.

Према Царевићевим ријечима, предсједника Одбора СПС у Горењем Милановцу, 3.100 радника остало је без посла у Такову.

Од Владе Србије затражено је да преиспита приватизацију ПИК Таково у Горњем Милановцу и да заустави селидбу фабрика у Требиње, односно производњу еврокрема, чипса и ратлука, речено је у Општинском одбору СПС.

Царевић је истакао да власник Родољуб Драшковић таквим радом угрожава и буџет општине Горњи Милановац, јер се од "Такова" остварују веома
мали приходи, а то предузеће је раније било водећи произвођач хране у Србији.

"То је класична лоповска приватизација јер је ‘Таково’, када је приватизовано 2003. године, од надлежних агенција процењено на 98 милиона долара а продато је за три милиона евра, а само у залихама робе и производа била је много већа вредност ", рекао је Царевић.

Сада је у "Такову", који послује у оквиру система "Свислајон", запослено 750 радника а јуче је отказе добило њих 30, због чега је упућен захтјев влади и агенцијама да хитно преузму сву документацију и да се изврши ревизија приватизације.

Директор "Такова" Мирослав Јовичић агенцији Бета је рекао да је потпуно нетачно да се погони из Горњег Милановца пресељавају у Требиње, јер, како је истакао, "да је тако, не би се улагало у нове производне линије".

Подсјетимо, љетос је било стријепње у Такову после селидбе фабрике "Свислајона" из Хрватске у БиХ. Родољуб Драшковић је објавио да напушта Србију, али да ће његова фабрика слаткиша наставити производњу у нашој земљи. Према свему судећи, план се није промијенио.

Драшковић је у јулу ове године угасио производњу јафа кекса у Сиску и пренио производњу тог производа у Требиње.0 КОМЕНТАРА

  1. Мало сте се ви у Редакцији окуражили гледе наслова текстова. Мени то сасвим одговара, мада видим да се неки и буне. Схватиће.

    Слика дана је одлична.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *