Јеринић: Познато је да СДП утиче на рад ФТВ-а

Предсједник Удружења новинара Републике Српске Драган Јеринић изјавио је да је већ неколико година позната чињеница да Социјадемократска партија /СДП/ БиХ утиче на уређивачку политику Федералне телевизије /ФТВ/, али да је то и доказано снимком, који се појавио на интернет порталима, на којем лидер СДП-а Златко Лагумџија говори новинару те телевизије како да направи причу […]

понедељак, 5 марта, 2012 / 13:45

Предсједник Удружења новинара Републике Српске Драган Јеринић изјавио је да је већ неколико година позната чињеница да Социјадемократска партија /СДП/ БиХ утиче на уређивачку политику Федералне телевизије /ФТВ/, али да је то и доказано снимком, који се појавио на интернет порталима, на којем лидер СДП-а Златко Лагумџија говори новинару те телевизије како да направи причу за „Дневник“.

"Ријеч је о јасном примјеру како политичар усмјерава новинара да прикаже нешто у свом прилогу", рекао је Срни Јеринић и додао да је однос СДП-а и ФТВ-а такав да је ФТВ промотер политике те странке.

Јеринић сматра да медији не смију да допусте себи да буду предмет манипулације, посебно ако је ријеч о манипулацији политичких странака, као што је то случај са ФТВ-ом.

Интернет портали објавили су протеклог викенда снимак на којем се види Лагумџија, који даје инструкције новинару ФТВ-а како да направи причу за "Дневник". Послије завршене конференције за новинаре СДП-а 27. фебруара Лагумџија је пришао новинару ФТВ-а Дарјану Бабићу и дао му смјернице како треба да изгледа прилог у "Дневнику" Федералне телевизије то вече.

Лагумџија је новинару истакао дијелове свог говора са конференције, који су се касније нашли у прилогу, емитованом у "Дневнику".0 КОМЕНТАРА

  1. Ма брига мене за ФТВ. Али кад си већ споменуо утицај на уређивачку политику стисни петљу па нам реци ко врши утицај на уређивачку политику РТРС. Хајде , ако смијеш.

  2. Џери, овај Лагумџија је луд чова, он још своје није дресирао као наш владар. Наш не треба више ништа рећи, сами знају шта им је чинити. Код нас је горе.

  3. Jeriniću, čisti svoje dvorište jer je puno smeća. Ne izvijaj vrat u tuđe avlije, jer imaš prečega posla u svojoj kući. Sjelo ruglo nasred puta i svakom se živom naruga, a njemu svako!
    Pitate gospodare naših života ono što vam oni kažu da ih pitate. O federaciji, i vehabijama, o nesigrnosti političara u SA, o ovome, o onome, ali ne smijete predsjednika pitati: znaš li ti kako narod teško živi, i jesi li svjestan da si ih ti zavio u crno?
    Ako si predsjednik novinara RS, učini nešto da razobličiš kriminal, korupciju,izdaju md i njegove zločinačke organizacije.

  4. Lagumdžija= Kopanja= režimsko upravljanje medijima. Izvinjavam se svim ostalim predsjednicima političkih stranaka u RS i FBiH! Hahahahaha, slobodno novinarstvo. Političke slobode, hahahahaha.

Коментариши