Јеринић: Познато је да СДП утиче на рад ФТВ-а

Предсједник Удружења новинара Републике Српске Драган Јеринић изјавио је да је већ неколико година позната чињеница да Социјадемократска партија /СДП/ БиХ утиче на уређивачку политику Федералне телевизије /ФТВ/, али да је то и доказано снимком, који се појавио на интернет порталима, на којем лидер СДП-а Златко Лагумџија говори новинару те телевизије како да направи причу […]

понедељак, 5 марта, 2012 / 13:45

Предсједник Удружења новинара Републике Српске Драган Јеринић изјавио је да је већ неколико година позната чињеница да Социјадемократска партија /СДП/ БиХ утиче на уређивачку политику Федералне телевизије /ФТВ/, али да је то и доказано снимком, који се појавио на интернет порталима, на којем лидер СДП-а Златко Лагумџија говори новинару те телевизије како да направи причу за "Дневник".

"Ријеч је о јасном примјеру како политичар усмјерава новинара да прикаже нешто у свом прилогу", рекао је Срни Јеринић и додао да је однос СДП-а и ФТВ-а такав да је ФТВ промотер политике те странке.

Јеринић сматра да медији не смију да допусте себи да буду предмет манипулације, посебно ако је ријеч о манипулацији политичких странака, као што је то случај са ФТВ-ом.

Интернет портали објавили су протеклог викенда снимак на којем се види Лагумџија, који даје инструкције новинару ФТВ-а како да направи причу за "Дневник". Послије завршене конференције за новинаре СДП-а 27. фебруара Лагумџија је пришао новинару ФТВ-а Дарјану Бабићу и дао му смјернице како треба да изгледа прилог у "Дневнику" Федералне телевизије то вече.

Лагумџија је новинару истакао дијелове свог говора са конференције, који су се касније нашли у прилогу, емитованом у "Дневнику".0 КОМЕНТАРА

  1. Jeriniću, čisti svoje dvorište jer je puno smeća. Ne izvijaj vrat u tuđe avlije, jer imaš prečega posla u svojoj kući. Sjelo ruglo nasred puta i svakom se živom naruga, a njemu svako!
    Pitate gospodare naših života ono što vam oni kažu da ih pitate. O federaciji, i vehabijama, o nesigrnosti političara u SA, o ovome, o onome, ali ne smijete predsjednika pitati: znaš li ti kako narod teško živi, i jesi li svjestan da si ih ti zavio u crno?
    Ako si predsjednik novinara RS, učini nešto da razobličiš kriminal, korupciju,izdaju md i njegove zločinačke organizacije.