Јеремић ће се тужакати са Ђиласом, а странке у власти га призивају

Предсjедавајући Генералне скупштине УН Вук Јеремић, који је искључен из Демократске странке, најавио је да ће поднијети званичну иницијативу Уставном суду Србије за оцењивање уставности одлуке Главног одбора ДС, којом је од бивших министара тражено да врате посланичке мандате. Јеремић је гостујући на Првој ТВ рекао да, ако се испостави да је лидер ДС Драган […]

уторак, фебруар 19, 2013 / 07:29

Предсjедавајући Генералне скупштине УН Вук Јеремић, који је искључен из Демократске странке, најавио је да ће поднијети званичну иницијативу Уставном суду Србије за оцењивање уставности одлуке Главног одбора ДС, којом је од бивших министара тражено да врате посланичке мандате.

Јеремић је гостујући на Првој ТВ рекао да, ако се испостави да је лидер ДС Драган Ђилас натјерао Главни одбор на антиуставно дјеловање, затражиће од њега оставку на све јавне функције.

Ако се испостави да је та одлука била уставна, Јеремић је рекао да ће одмах вратити мандат.

Најмање три странке владајуће коалиције радо би у својим редовима виделе тек искљученог члана ДС Вука Јеремића, али, како тврде, за сада није било преговора.

Извори Данаса наводе да ни Јеремић за сада не намјерава да се учлањује у неку политичку партију, при чему се увелико спекулише да би у наредним мјесецима могао да приступи оснивању нове странке.

Вук Јеремић би могао да привуче много млађих бирача и грађане окренуте десном центру, тако би његова странка могла да заузме простор између ДС и ДСС, процјењују у Данасу. Иако улога лидера не би била нимало лака, она би, сматрају саговорници Данаса из политичких партија, могла да задовољи Јеремићеве политичке апетите које, због недостатка партијског стажа, не би могао да оствари преласком у неку од постојећих партија.Оставите одговор