Јер, никад није била: Први човјек Будве зове Дару на море са породицом

Биљана Чекић је са својих 13 година и маестралном глумом лика Дара из Јасеновца дала глас стотинама хиљада српских жртава које су страдале мученичком смрћу у логорима ужаса фашистичке НДХ.

уторак, 23 марта, 2021 / 11:34

На моју велику жалост, причу о Дари из Јасеновца многи нису жељели да прихвате, јер оно што је приказано на филму је само блага слика онога што се тамо збивало, али вео тишине је скинут и надам се да је питање дана када ће се Дари придружити бројни гласови са језивим свједочењима о системски гајеном и храњеном злу које је на најјезивије начине уништавало животе других људи. Не само Срба, већ и других народа.

Зато најмање што могу да урадим је да позовем младу глумицу Биљану Чекић да са својом породицом буду моји гости у Будви током љетњих мјесеци. Нисмо се видјели када је посљедњи пут била у Црној Гори због густог распореда, те стога желим да је позовем и да јој се лично захвалим на огромном и захтјевном послу коју је урадила за српски народ. На ово ме посебно подстакла изјава која је дошла из чисте дјечије душе коју је наша Дара изговорила у једној емисији:

”Волела бих да одем на море са породицом. Никад нисам била. " Стога овом приликом позивам нашу Дару са породицом да дођу у Будву и буду гости свих нас јер то је најмање што можемо да урадимо за њу која је својом даровитом глумом, својим емоцијама и љубављу дотакла све нас и освојила наша срца. Биће ми част и привилегија да као први човјек града будем домаћин нашој Дари. Мислим да толико пуно дугујемо нашој дјеци коју често помињемо али подједнако често и заборавимо.

Даро, Будва те чека отвореног срца и раширених руку!