Јер дијете са два оца је мало: Први пут имена тројице мушкараца уписана у бебину крштеницу

Тројица мушкараца ушла су у историју након што им је суд дозволио да сви буду наведени у крштеници дјетета.

петак, 19 фебруара, 2021 / 23:48

Јан Џенкинс, Алан Мофилд и Џереми Ален Хоџис донираним су ембрионима и уз помоћ сурогат мајки добили двоје дјеце, ћерку Пајпер и сина Паркера.

Тројац је у правну историју ушао 2017. године када им је судија дозволио да се нађу у Пајпериној крштеници – што је била велика прекретница за породице полиаморија да стекну признање у САД.

"Један од Џеремијевих пријатеља понудио нам је ембрионе који су им остали од стварања породице путем ИВФ-а, али нису могли да их користе", рекао је за Хаф Пост Иан, иначе љекар.

"Имали смо могућност да усвојимо ембрионе и донесемо одлуку о подизању јединствене породице."

Њихово најстарије дијете већ је у предшколском и кажу како их и други родитељи подржавају и траже да им испричају детаље њихове приче, преноси (југо)хрватски портал Индекс.

Алан, који је у вези с Ианом 17 година, а с Џеремијем 8, рекао је за британске медије да је највећи изазов био са законом.

"Свађали смо се на суду – била је то прилично занимљива, напета сцена у судници", казао је.

"У почетку се чинило да нам то неће бити одобрено, па смо затражили говор на суду и изјаснили се, а судиница се на крају предомислила и одобрила нам родитељско право за наше дијете прије него што се родило."

О њиховој причи Иан је написао и књигу "Три тате и беба" која је недавно изашла.Оставите одговор