Јелен Демофест: Ове године три дана

Звијезде овогодишњег Демофеста су Келис, Трикис и Скиндред. Пише: Ј. Михајловић Екипа Фронтала.РС данас је била на конференцији за новинаре одржаној у ДФКа клубу поводом представљања овогодишњег програма Јелен Демофеста. Директорка Демофест фестивала, Бранкица Јанковић обавијестила нас је о неким измјенама које су се силом прилика десиле, а услијед непостојања финансијске подршке од стране званичних […]

четвртак, мај 12, 2011 / 16:26

Звијезде овогодишњег Демофеста су Келис, Трикис и Скиндред.

Пише: Ј. Михајловић

Екипа Фронтала.РС данас је била на конференцији за новинаре одржаној у ДФКа клубу поводом представљања овогодишњег програма Јелен Демофеста.

Директорка Демофест фестивала, Бранкица Јанковић обавијестила нас је о неким измјенама које су се силом прилика десиле, а услијед непостојања финансијске подршке од стране званичних институција. Одбијање помоћи још на почетку године од стране владе, за овогодишњи фестивал не представљају значајније промјене у карактеру самог фестивала, сматра Јанковићева, већ се може рећи да су оне више техничке природе. Али како се конференција одвијала, и како су услиједила питања новинара, могло се доћи до унеколико другачијих закључака. Представићемо вам промјене, као и сам програм фестивала, а које можете очекивати ако дођете на љето од 27. до 29. јула на бањолучку тврђаву Кастел.

Прва промјена јесте у самом трајању фестивала, који и из датума одржавања можете видјети, који ће ове године трајати три дана, а усљед раније споменутог мањка финансијских средстава. Првог дана фестивала на сцену ступа првих 15 такмичарских демо бендова, а потом у ревијалном дијелу слиједе Преждерани, да би за крај прве вечери наступила Келис.

Друго вече је резервисано за преосталих 15 бендова, наступ Курира из Пирота, као и за свјетски познате Трикисе.

На посљедњој, финалној вечери фестивала очекујемо такмичење шест бендова изабраних од стране жирија, чија ће имена чланова бити објављена тек 1. јула, потом слиједе прошлогодишњи побједници фестивала, Трисом, који ће промовисати свој албум, док ће крај четвртог демофест фестивала обиљежити наступ Скиндреда.

Оно што можда и највише интересује посјетиоце Демофеста, а о чему се до данас спекулисало, јесте цијена уласка, цијена карата. Ако желите да уживате на овогодишњем фесту мораћете издвојити 10КМ за свако вече. Организатори фестивала очекују око 6 000 посјетилаца сваке вечери, но ми ћемо препустити времену да покаже резултате посјећености. Можда нам број посјетитеља поправе странци, који су прошле године долазили из Мађарске, Француске, Русије, или ће фестивал већи број посјетитеља стећи управо члановима самих бендова који долазе из шест земаља у региону.

На Демофест се пријавило 438 бендова, док ће имена 30 такмичарских бити објављено до 1.јула. Награде које такмичари могу очекивати, остају исте као и прошлих година, бенд са другим и трећим мјестом добиће као награду музичку опрему у вриједности од 5 000 и 3 000 еура, док побједника фестивала очекује снимање студијског албума. Још једна промјена у овогодишњем демофесту, јесте она која ће се десити у систему награђивања – проглашење једног бањолучког бенда као најсперспективнијег, а која је услиједила приједлогом самих посјетилаца овога фестивала.

Вечерњи догађаји нису једино што вас очекује. Заинтересовани ће моћи учествовати и у интерактивним радионицама умјетничке групе Институт, које ће се одржавати сваког дана на платоу ДФКа.

Демофест има програм за све – љубитељи партија моћи ће уживати у познатима именима регионалних ди џеј након ревијалних дијелова вечери.

Представник Апатинске пиваре, Јован Цигановић оставио нас је ускраћене за, неке од нас, најважнију информацију, у којој количини, и по којој цијени ће се точити Јелен пиво?!
 0 КОМЕНТАРА

  1. ух најгоре ми је ово што се не зна колико кошта пиво, а и некако ме страх да ће опет точити оне минијатурне чаше…пих

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *