19:10 Вијетнамске власти заплијениле 345.000 кориштених кондома, који су се рецилирали и продавали као нови (ВИДЕО)08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас

Jeлен Демофест и ове године награђује најперспективнији бенд из БЛ

Како би помогли развоју сцене у Бањалуци и ове године Jeлен Демофест је одлучио да свим бањалучким бендовима пружи прилику да се изборе за награду у вриједности од 1000 ЕУР која им може помоћи у даљим плановима развоја њиховог музичког стваралаштва. Услови конкурса се налазе у прилогу, а конкурс је отворен све до 01.07.2012. Најперспективнијем […]

четвртак, 24 маја, 2012 / 12:03

Како би помогли развоју сцене у Бањалуци и ове године Jeлен Демофест је одлучио да свим бањалучким бендовима пружи прилику да се изборе за награду у вриједности од 1000 ЕУР која им може помоћи у даљим плановима развоја њиховог музичког стваралаштва.

Услови конкурса се налазе у прилогу, а конкурс је отворен све до 01.07.2012.

Најперспективнијем бањалучком бенду награда ће бити уручена на Јелен Демофесту од 26. до 28. јула.

Подсјећања ради, на прошлом фестивалу титулу најперспектвнијег бањалучког бенда освојио је бенд Танкер, који је награду искористио за снимање свог албума.

Конкурс за овогодишњи избор отворен је од овог тренутка.

Услови:

Увод

Ови услови регулишу права и обавезе свих бендова и солиста који се одлуче пријавити на конкурс за Најперспективнији бањалучки бенд.

Конкурс расписује Организатор Јелен Демофеста.

Пријављивањем на конкурс сматра се да бендови и солисти прихватају даље описане услове конкурса.

Трајање конкурса

Конкурс траје од дана објављивања 24.05.2012.године до 01.07.2012.године.

Право учешћа

Право учешћа на конкурсу имају сви бендови и солисти из Бањалуке, односно који живе и/или раде у Бањалуци.

Право учешћа на конкурсу имају сви такмичари из домена поп, рок, хип-хоп, р’н’б музике и/или припадајућих музичких жанрова.

Начин пријаве на конкурс

За пријаву на конкурс потребно је припремити:

Кратку презентацију бенда

а. Основни подаци (биографија)

б. Дискографија

ц. Концерти

д. Медијска промоција и ПР (медијска гостовања, интервјуи, Интернет презентација и сл.)

е. Пратеће писмо (200 – 300 ријечи зашто бенд заслужује да буде изабран за најперспективнији)

Ауторски материјал са текстовима

а. Ауторске музичке нумере у мп3 формату или издања (албум или сингле) на носачима звука (Аудио ЦД)

б. Припадајуће текстове музичких нумера у текстуалном формату (.доц)

Фотографјиу бенда у јпег формату.

Наведени материјал потребно је спремити на ЦД и послати на адресу Скендера Куленовића 91, Аqarius Ogilvy најкасније до 01.07.2012.године са назнаком за Најперспективнији бањалучки бенд. За све додатне информације контактирајте на блбенд@демофест.org.

Организатор задржава неограничено право да у сврху промоције Јелен Демофеста и овог конкурса употребљава све податке достављене од стране учесника у оквиру конкурса.

Пјесме које текстовима вријеђају права појединаца и/или група неће бити разматране од стране Организатора.

Начин евалуације кандидата

Кандидате и њихове пријаве ће разматрати Организатор, а по основу прописаних критеријума од стране Организатора.

Основни критеријум којим ће се Организатор водити при евалуацији кандидата је квалитет музике, оригиналност и допринос који такав ауторски рад може да оствари у музичкој култури.

Пропозиције конкурса

Организатор ће системом евалуације да одабере једног кандидата за добитника награде Најперспективнији бањалучки бенд. Одабрани кандидат ће награду примити на Демофесту 2012.године.

Организатор задржава право измјене или допуне тачног термина примо предаје награде.

Бањалучки бендови који се пријаве на конкурс за Најперспективнији бањалучки бенд могу да се пријаве и на конкурс за фестивал Јелен Демофест 2012 уколико испуњавају наведене услове тог конкурса.

Награда за Најперспективнији бањалучки бенд

Награда за Најперспективнији бањалучки бенд се додијељује једном одабраном кандидату са конкурса.

Организатор додијељује награду у износу од 1000 ЕУР.

Кандидати су дужни поштовати одлуку Организатора. У случају примједби, кандидати имају право да се искључиво писмено обрате Организатору.

   Оставите одговор