Једно баш острашћено саопштење СзП против Ненада Стевандића

Дежурни мегафон-пљувач СНСД-а – Милорад Додик, Ненад Стевандић, данас је поново своје блато безуспјешно покушао да пребаци на Савез за промјене.

недеља, фебруар 25, 2018 / 14:35

Лекције о образу и моралу сигурно не може да држи Стевандић, онај о којем је све рекла породица убијеног инспектора Миодрага Шушнице.

Лекције о патриотизму свакако не може да држи Ненад Стевандић о чијем патриотизму све говори његов исказ хашким истражиоцима који су објавили медији, а у којем се огавно обрушио на оне који су истински стварали Републику Српску.

Лекције о поштењу нам не може и неће држати режимски “папак“.

Да има имало савјести, образа и морала, дежурни припејд пљувач Милорада Додика сакрио би се од свјетлости дана.

Не дај Боже да кандидати Савеза за промјене имају подршку Додиковог потрчка и сличних режимских папака, без образа и морала. Наши кандидати се зато и боре – да људи попут оваквих моралних пигмеја у октобру оду са политичке сцене.

 

Информативна служба Савеза за промјене85 КОМЕНТАРА

 1. Мислим да се овако не ради „господо“ из информативног бироа СЗП.

  Постоји начин и начин, ријечи „папак“, „пигмеј“, „пљувач“ се не користе,нема сеоског блаћења, сувише сте ви озбиљна организација, већ сте медијима изложили два јака кандидата за најјаче функције, оваквим саопштењима и њих ћете увући у блато, посљедице знате.

  У блату се ваља крмак и у томе ужива, није ваљда да је неко од вас та животиња, па да у томе ужива,овако ја то видим као неко неутралан, очигледно да писац овог саопштења стварно не разумије посљедице оваквог обраћања јавности?

  Не дај Боже још да мисли како је нешто паметно рекао, а још горе ако му-им је неко од водећих људи из СЗП на овој ортодоксној глупости честитао.

  Разумијем ја да ви морате прелетачевиће дискредитовати,али…………………..

  Не желим да вам попујем, мада бих лично смијенио, а пошто не волим оне који мисле да мисле и ишамарао онога ко је овако саопштење написао,наравно, да сам што рекао Миле, главни „баја“ код вас?

  Може се мој информативни бироу постићи много већи ефекат на господски начин, нека се у блату ваља онај ко је научио.
  Ви нудите промјене, кад кажеш промјене, онда их нудиш у свим сегментима, од медијског наступа, до нуђења поштене, хумане, културне и социјално одговорне државе, зар не?

  Нема оне са господом господски, са фукаром фукарски, са тим се не добијају симпатије, поготово не повјерење народа у снагу, озбиљност,поштење, шармантност и господство ваше екипе, ваше идеје и вашег евентуалног програма.

  Са оваквим саопштењима само показујете народу да сте исти, што је управо за вас највећа замка.

  Запамтите ово сад, ви имате сигурно бирачко тијело таман да лупатзе као к*та по самару, бирачко тијело које вам није довољно.
  Онај дио народа који треба да придобијете хоће наду, другачије људе, храбре, часне и поштене, хоће господу која им улива повјерење, неће ваљање у блату и “ прокисивање“.

  Боже какву прилику имате, ја бих се прошетао изборима да сам на вашем мјесту.

  Ништа пријатељи лично, напротив, ово је вам је велика помоћ ако пратите фабулу радње,што рекао Радован трећи, а другим људима у политици и њиховим медијским и политичким савјетницима доказ „да имају људи који мисле и они који мисле да мисле“ зар није тако Симо?

  Надам се да ће неко из СЗП, бар под ником захвалити на бесплатном савјету, те да ћете убудуће другачије радити, мада сумњам, поготово ако је ово ментални склоп који треба да се супростави монструозно јаком медијском тиму и логистици власти у Републици Српској.

  Знате, увијек се враћам на Волта Дизнија, великог визионара и практичара, човјека који рече ону историјску:“ОНАЈ КО ЗНА НЕШТО ДА ОСМИСЛИ, ОН ТО ЗНА И ДА ОСТВАРИ“

 2. Мислим да је – с обзиром на то због чега и према коме је усмјерена – реакција тзв. СзП чак и недовољна оштра и недовољно прљава. Могло је то још боље и честитије.
  Својом изјавом да ће он и његова „Уједињена Српска“ (коначно је направио властиту партију коју сутра може рахат напустити, без пуно приговора са стране, па основати неку „уједињенију“…) подржати кандидата за српског члана Предсједништва БиХ „којег у ФБиХ/Сарајеву више мрзе“, Стевандић је увео фактор мржње/љубави као критериј политичког вредновања, дјеловања и одлучивања (нешто што не припада чак ни предполитичком стању свјести). С тако јасно израженим ирационализмом на којем темељи своју политику кроз коју се обраћа јавности, Ненад Стевандић престаје бити мегафон (националистички утемељеног) популизма у РС-у, већ он дрчно, храбро и патриотски диже летвицу задајући нове границе и постаје – депопулиста, неко с мисијом да још више – на све могуће начине – ојади, осиромаши, заглупи и што више уништи српски живаљ у РС-у.

 3. Техника је у питању Османе.

  Овдје се ради о томе да такве за сва времена елиминишеш из јавног живота Српске са једне стране, а да са друге као логична алтернатива власти на једној господској и јасној причи добијеш изборе.

  Има једна анегдота за једног ожењеног и доброг човјека који је волио да заводи жене,просто је то било јаче од њега.
  Једне прилике рече за једног који некако лако са свим врстама жена пролази, каже пред пар људи: Ј*бо матер ја исто мислим као он, само што то не знам да кажем“.

  Можда је мало неукусно поређење, али се ово може поредити са оваквим саопштењем, значи, да поједноставим,вођење политике како се то ради задњих година је класични курвалук.

  Сматрам да је и ово саопштење конципирано на овај начин промашај, другим ријечима, ови би са овим саопштењем завели народ, што је немогуће, јер управо су на тој причи докторирали њихови противници, зар не?

 4. sasa
  Kao juce Hegel protiv Baje :

  O tempora o mores …
  Plašite li se za svoju bezbednost?

  – Ovo što se dešava u poslednje vreme, a šta radi predsednik RS, doživljavam kao zastrašivanje i poziv na linč svih onih koji se bave problemom korupcije u Srpskoj. Samo lud čovek se ne boji za svoj život.

  * Da li aktuelna vlast strahuje od vaših nastupa i izjava oko korupcije u RS?

  – Naravno da strahuje. Aktuelna vlast je zakovana u korupciji jer postoje tajkunsko-politička elita u Srpskoj koja blokira rad RS i institucija. Ali, poslednje otvoranje sukoba sa SDS po tom pitanju je najveća greška SNSD. Treba da se sete da su došli na vlast uz pomoć stranaca i stranaka iz Federacije BiH kada su “pucali” SDS u leđa. A mi iz SDS smo kada je SNSD došao u sukob sa međunarodnom zajednicom i strankama iz Federacije BiH čuvali njihova leđa i štitili interese RS. Danas SNSD pokušava i da ostane na vlasti uz pomoć stranaca i stranaka iz Federacije BiH. A SDS se zalaže da narod sudi o tome ko treba da vlada.

  * Gde je najveća korupcija u Republici Srpskoj?

  – U budžetu. Tu je na snazi već godinama isisavanje državnog novca. Fondovi, ministrstva i razne agencije su aparat za krađu novca građana RS. S druge strane, pravosuđe u RS je pod velikim pritiskom aktuelne vlasti i ono ne sme da radi na jačim slučajevima.

  *Često u javnim nastupima ističete malverzacije u zdravstvu?

  – Zdravstvo je velika rupa za krađu novca građana. To je već potvrđeno od MUP RS sa poslednjim istragama o poslovanju Fonda zdravstvenog osiguranja RS. Samim tim su potvrđene informacije SDS da je veliki novac pokraden u ovom sektoru. Samo kroz FZO RS je prošlo preko četiri milijarde maraka. Od toga je oko milijarde otišlo na razne upitne projekte.

  * Kakva je budućnost RS bez borbe protiv korupcije?

  Sa korupcijom koja je već godinama na snazi RS teško ima perspektivu. Postoji velika varka da su Republici Srpskoj najveći neprijatelji Bošnjaci i stranci. Ukoliko aktuelna vlast i SNSD budu kao i do sada nastavili da uništavaju privredu i siromaše narod, onda RS ne može da se brani jer je pokradena i osiromašena. Srpska koja ima poštenu vlast ima šansu da se brani. Odbrana RS sada je svedena na “srbovanje” SNSD i turbo-folk predstave pod šatorima.

  PROTESTI

  JAVNOST se definitivno okreće protiv vlasti. Imamo učestale proteste studenata, radnika pa i pacijenata. To je sve zbog vlasti koja nije htela realno da predstavi probleme kriminala i korupcije već ih prikriva.

  1. Svaka cast na komentaru.Takvo stanje je i i Federaciji,ali posto se nacionalizam ocito potrosio bas me interesuje koji su slijedeci politicki koraci.Po meni na red dolaze tajkuni kojima su i ove i one vlasti isle na ruku ali sada su se potpuno otrgli pa ce oni parama kupovati glasove i tako stvarati svoje podanike.
   Izlaz se mora potraziti na ulicama,moraju doci nove nekorumpirane snage koje nece mijesati nacionalizam i patriotizam.

 5. Svaka cast na komentaru.Takvo stanje je i i Federaciji,ali posto se nacionalizam ocito potrosio bas me interesuje koji su slijedeci politicki koraci.Po meni na red dolaze tajkuni kojima su i ove i one vlasti isle na ruku ali sada su se potpuno otrgli pa ce oni parama kupovati glasove i tako stvarati svoje podanike.
  Izlaz se mora potraziti na ulicama,moraju doci nove nekorumpirane snage koje nece mijesati nacionalizam i patriotizam.

 6. апостроф 26. фебруара 2018. у 12:13

  “Има једна анегдота за једног ожењеног и доброг човјека који је волио да заводи жене,просто је то било јаче од њега.
  Једне прилике рече за једног који некако лако са свим врстама жена пролази, каже пред пар људи: Ј*бо матер ја исто мислим као он, само што то не знам да кажем”.“

  Е баш нешто размишљам како ли се зове тај казанова и да ли му је то тај рекао кад је повалио 199-у или двијестоту женску.

 7. “Лекције о образу и моралу сигурно не може да држи Стевандић, онај о којем је све рекла породица убијеног инспектора Миодрага Шушнице.“

  Господо из СДС-а, с обзиром да је алузија веома јасна, само да вас подсјетим:

  Убиство инспектора Сушнице се десило док је СДС био власт која ништа није урадила да се то расвијетли. Зашто?

  Ви сте, господо, иако сте и тада знали исто што и сада знате, Стевандића поставили за предсједника ГО СДС БЛ.

  Ви сте га поставили за подпредсједника ваше странке.

  Ви сте га предложили да вас представља на потпредсједничком мјесту у НСРС.

  Ви сте господо грађанима Бање Луке предлагали овог човјека за градоначелника, иако сте о њему знали и тада исто што и сада.

  Које сте ви фукаре!

  1. Не може се Симо Говедарици спочитавати нешто што се „десило“ прије 25 година.

   Ја сам намјерно очитао лекцију „информативном бироу СЗП“ да им помогнем, наравно последњи пут.

   Не заузима став у име СЗП о некоме, или нечему што се може урадити сто пута ефектније на други начин.

   Какав информативни биро СЗП у потпису ове брљотине?

   Због ваше глупости испада да су два кандидата за највише функције Иванић и Говедарица кокошари, халооооооооооооооо?
   Ето, од мене довољно, зар не?

   Оволико могу рећи, остали савјети остају за програмске партнере.

   Извините, али не могу ја доживотно, несебично дајем идеје другим седам година, доста.

   ЗМАЈУ,

   немам ти брате ништа рећи, некако си ми чудноват, шта је са тебе не знам, даће Бог да ниси скренуо са правог пута?

   Нема везе, ти код мене имаш много кредита због муда и монархије, зато поздрав од срца.

 8. Да је мени Лазаревић потпуно бесплатно дао ове супердржавничке савјете, ја бих му платио курву на Башчаршији. Препун је енергије, а народ му не даје шансу да је испуца.

 9. @ороз.ба
  „Убиство инспектора Сушнице се десило док је СДС био власт која ништа није урадила да се то расвијетли. Зашто?“

  Ако је аутентично оно што је објављивао Васковић, тадашња СДС власт је у полицијском извјештају потпуно расвијетлила то убиство. Блокирано је на нивоу правосудних институција, што није СДС власт. Али ви сте СДС вође оптужили да су од вас тражили да у рату радите исто што и Павелићеве усташе, тако да је ово бенигно.

 10. “ ја бих му платио курву на Башчаршији“.
  „да су од вас тражили да у рату радите исто што и Павелићеве усташе, тако да је ово бенигно“.
  Decak, ti si u ocajnoj potrebi za oralnim sexsom, ili ti je od drkanja sav mozak u kurac otisao?

 11. Сви који разумију шта сам написао у коментару о саопштењу „информативног бироа СЗП“ цијене ово што сам написао у најбољој намјери.

  Нема овдје савјета о државнички потезима, то или знаш, или не знаш, ово је само пријатељско упозорење на један писмен начин вођења кампање.

 12. sasa
  „Repetitio est mater studiorum“
  U Zagrebu je bio evropski Vucic kaze gospodja Kolinda G.K. Sto implicira da ima i neki drugi Vucic ili?
  Takodje ispod izjava famoznog Hegela znaci da je to tada bio neki drugi Stevandic ( kakav to je Dodo vec rekao – vidi izjava o iznudjivanju ca. 50 000 KM od M.Radisica ) a danas je to pravi – veliko-srpski Stevandic.

  Postoji velika varka da su Republici Srpskoj najveći neprijatelji Bošnjaci i stranci. Ukoliko aktuelna vlast i SNSD budu kao i do sada nastavili da uništavaju privredu i siromaše narod, onda RS ne može da se brani jer je pokradena i osiromašena. Srpska koja ima poštenu vlast ima šansu da se brani. Odbrana RS sada je svedena na “srbovanje” SNSD i turbo-folk predstave pod šatorima.

 13. Фурунџија, читај пажљиво…

  Негдје пред пад Западног Римског царства у царевини се појавило источно-германско племе Вандали које је, као и остала германска племена, упадало чак и у сам Рим и чинило многа непочинства што их је издвојило од осталих племена, тако да се данас сваки такав вид понашања назива вандализам.

  Тај појам се више не односи само на Германе, него се односи на све случајеве па и оне када данашњи Римњанин направи неки белај неком Нијемцу. Нијемац ће том Римљанину рећи да је вандал, без обзира што је сам назив настао германским насиљем над Римљанима.

  Елем, тако је и са усташким начином ратовања. У Другом свјетском рату је постојао злочиначки покрет који је убијао цивиле, стријељао ратне заробљенике, палио живе људе, убијао дјецу. Такав начин ратовања је познат као усташки начин ратовања.

  Надам се да немаш ништа против што се такво ратовање назива усташким.

  Међутим, на нашу српску срамоту, у последњем рату су неки Срби тако ратовали. Палили живе људе, пресретали возове и убијали цивиле, стријељали са леђа дјецу и то пред видео камерама.

  Наше вође нису ништа чиниле да такве злочинце казне, чинећи све да се то заташка. Никада јасно од стране наших вођа та недјела нису била осуђена.

  Свако ко се усудио да о томе проговори је проглашаван издајником, премлаћиван, а неки су и убијени.

  Тако да знаш, ако је могуће да неки Герман назове Римљанина вандалом, тако је могуће да неки Србин на усташки начин убије Хрвата или Бошњака.

 14. апостроф 27. фебруара 2018. у 23:50

  “Не може се Симо Говедарици спочитавати нешто што се “десило” прије 25 година.“’

  Не спочитавам ја Говедарици то што се десило прије 25 година, него му спочитавам догађаје који су се десили скоро (Стевандићеве функције у СДС-у).

 15. @хороз.БА
  Срећан вам 1.март, дан убиства недужног човјека, да ви и ваши у авлији лијепо прославите!

  Написали сте да су вас лично „српске вође тјерале да ратујете на усташки начин“.

  Које вође? Име и презиме. Ко вас је тјерао да убијате дјецу, палите живе људе, стрељате заробљенике, убијате цивиле. Реците име или разумијемо да вам је циљ да желите цијелом српском народу да набаците колективну кривицу овом подвалом. Срам вас било да српске вође у Српској изједначавате са Павелићем. Мислио сам да сте црвени четник, али ипак сте зелени. Баш као Вук.

  Они који су стрељали заробљенике формирани су од истих служби које су формирале и ваш СПО, па ратнохушачки „одсијецали сваку руку која носи турски бајрак“, али ни они нису монструми попут усташа, него хладнокрвни професионалци, а амерички послушници.

  1. Браво!

   Американци су формирали Шкорпионе и Десети диверзантски одред.

   Американци и њихов Вук Драшковић је био врховни командант Лукићу који је палио живе људе у Вишеграду.

   Вук Драшковић је наредио да се из воза у Штрпцима узму цивили и побију.

   Марш џубре једно!!!

   1. Хе хе, увијек је забавно „извући фибер“ Хорозу.ба.
    Тачно, Американци и њихов Вук Драшковић је био врховни командант Лукићу, јер је Лукић био вођа војног крила СПО.

    Видјети у тексту:
    http://www.vreme.com/cms/view.php?id=877597

    У то вријеме су само Хамас, СДА и СПО имале војно крило.
    Лукићев брат Средоје био је у врху СДБ Србије, а први човјек Јовица је амерички играч. Та служба је Лукићу дала лажне документе. На крају су њим трговали.

    Десетом диверзантском одреду егзекуције су наредили официри КОС Поповић и Беара. Чланови одреда као надређеног Пелемишу помињу и пуковника Салапуру, високорангираног официра КОС-а, који се појављује као свједок тужилаштва на суђењу генералу Младићу.
    Рукопис је исти као и на Овчари. КОС је био још од времена Броза (као и ЈНА) био америчка филијала. Имали су и руско крило. Баш као ви! Школовали их совјетски комунисти, а они радили за Амере.

    Него, ко вам је од српских вођа наредио да ратујете „на усташки начин“? Ухваћени сте у лажи. Зар сте ви уопште ратовали? 🙂

   2. * Лукић је био вођа „Белих орлова“ (војног крила СПО у Вишеграду)

    Вукова изјава о одсијецању сваке руке која носи бијели барјак је јасна порука Лукићу као његовом војнику, као што је оно што Алија написа у идеолошком дјелу „Исламска декларација“ („нема суживота…“) била касна порука исламској војсцу у БиХ, али и покојем Србину који је мислио да се Алија шалио (Сребров, Хороз.ба).

 16. Опет подваљујеш Говедарици, Стевандић је отишао због предсједника СДС Босића, ја сам тада писао да је то велика грешка Босићева, никако није смио укинути мјесто замјеника предсједника прије скупштине, за шта је тада на скупштини СДС био једини кандидат Стевандић.

  Тиме не оправдавам одлазак Стевандића, напротив,за ово што је урадио нема ваљаног оправдања, штета, имао је квалитет.

  Да бар тада пређе из СДС у једину неукаљану и супер национално одговорну причу- зелене, сачувао би образ и могао на нашој платформи која је већ увелико била у јавности, причати о јединству и позивати на САБОРНОСТ.

  Тада му нико не би могао спочитавати да је прелетачевић, да је лажни ујединитељ,што је потпуно оправдано, управо зато што је прешао код оних против којих је аргументима годинама доказивао да су „лопови“.

  Да буде већа несрећа, не само да пређе код „лопова“, него поче причати причу како су ти „лопови“ патриоти и он заједно са њима, а да су његови ранији партијски другови издајници.

  Нема шта, права ујединитељска прича, није то лијепо, то раде шпије, зато овако и пишем.

  Опет кажем штета, јак је, тврдим да је остао и наставио бити онако жесток,мислим да би прије он постао предсједник СДС, него Говедарица, поготово што га је баш Босић спријечио да постане годину прије други човјек партије.

  Значи Симо,опет намјерно подваљујеш Говедарици, чињеница је да је Стевандић био функционер СДС-потпредсједник НСРС, кад је Говедарица био предсједник клуба посланика СДС, а све у СДС су се питали Босић и Тадић.

  П.С. НЕ ПАШЕ МИ ОВА СТАЛНА ПРИЧА О СРПКСИМ ИЗДАЈНИЦИМА.

  Тачно ће ме ова подмуклост натјерати да се кандидујем за предсједника Републике Српске, све знајући да због инфраструктуре и логистике могу проћи, у најбољем случају као Јовичић.

  Неважно, ако се на то одлучим, то ће бити да докажем како Република Српска има јаке, остварене, поштене људе и доказане патриоте, много веће него што ће их понудити садашња власт која предњачи у садејству са прелетачевићима у политици и пар никоговићима из других бранши у етикетирању издајника.

  Натјераћете ме Симо да српском народу и свим грађанима Републике Српске докажем на један господски начин да је предсједник неукаљаних и авангардних зелених, Никола Лазаревић искусан и остварен човјек, да је писмен, да зна написати и рећи, да има визију новог времена и да има храбрости указати на садашње стање, те чињеницама у кампањи на један посебан начин указати на све кривце.

  Немојте ме натјерати да као вршњак Додика, српски официр и искусан преговарач понудим народу поштену власт и свесрпско јединство после избора(ШТО СТОЈИ У НАШЕМ ПРОГРАМУ ОД ОСНИВАЊА ПАРТИЈЕ), те да обећам да ће одговарати сви који су се огријешли о закон, поготово да ће одговарати наши милионери и мултимилионери, наше лажне патриоте, они који су на сваком кораку као српски представници радили за наше душмане тајно и константно.

  Прејак сам ја Симо био за твоје кад сам био млад,прејак у рату, прејак после рата, прејак сам и сад, јебига, крив сам једино што нисам отишао у СДС 1999 године, кад су ме звали, нисам хтио, мада их цијеним, радио сам и изградио јаку фирму.

  Штета, да сам тада ушао у СДС, данас би Пале биле најбогатији и најуређенији српски град, Република Српска би била чиста, сачували би милијарде марака природних ресурса, радила би привреда, не би било незапослених…………….

  Што је најважније, не би било никад Босића, Огњена Тадића, а Додик и остали би били давна политичка прошлост, или би били политички кокошари, као ови што око вашег „патриотског блока“ облијећи као задња биједа.

  Значи, ако се на то одлучим, онда ви Симо ни у сну немате кандидата који неће од мене на елегантан и шармантан начин бити толико исмијан и понижен по питању патриотизма, разумијевања у политику, у привреду па и у медијски наступ.

  Ти знаш да тада побјеђује сигурно Говедарица, без обзира на оног тројанца Преплашена, или ако још којег без зуба убаците.

  Можда је најбоље да то урадим, да са тим потезом уништим све прелетачевиће и подмићене кандидате да се одузму главним фаворитима гласови.

  То би било са једне стране Божија правда у Ниџиним рукама, а са друге вјероватно нешто што ће ваљати српксом јединству после избора.

  Како?

  Па ево рецимо да побиједи Додик за Сарајево, Говедарица у Српској, онда би се коначно морали договорити, односно, стекли би се историјски услови за свесрпско јединство, слогу коју су зелени у својој платформи прије пет година прокламовали и за коју се Никола Лазаревић бори од првог дана ступања на политичку сцену.

  Да подсјетим о чему се ради, наша платформа позива на САБОРНОСТ, на заједнички наступ у Сарајеву свих српских представника и за најмање 2/3 већину у НСРС, све као одговор времену у коме живимо и ситуацији у којој се налази Република Српска, односно да се коначно покрене на јасном програму ПРВА ПРАВА ПОСЛЕРАТНА ОБНОВА.

 17. Гледам како се надопоњују удбаши, све да не би случајно почели причу о озбиљним промјена у Републици Српској, пичкицеееееееееееееееееееееееееее?

 18. Лазаревићу,

  с обзиром да је твој програм тајна, а потпуно разумијем зашто га кријеш, не знам да ли у твом програму пише да сваки новоизабрани функционер треба да прође психијатријски тест?

  То би странка коју је основао Караџић требала да заступа, а како си ти данас њен предсједник, тебе питам је ли то стављено у програм?

  Наравно да се подразумјева да том тесту не треба да приступају супер здраве и супер стабилне личности јер се њихово психо-физичко супер здравље може свакодневно утврдити из њихових јавних наступа путем колумни, коментара и тв-наступа.

  1. Чуј, Караџић основао зелене?! Ја мислио Нермин Вила и проф.Ђедовић, иначе пунац др Стевандића.

   Него Хорозу.ба, предочио сам вам доказ да је Милан Лукић био у Вишеграду био вођа „Белих орлова“, војног крила ваше партије СПО. Касније су га штитиле проамеричке српске службе. Нисте нам ни одговорили које „српске вође су вас тјерале да ратујете на усташки начин“. Једном напишете да нисте били у рату, а сад пишете као да сте били. Можда да и вас психијатар прегледа. Ако имате трауму од Караџића, може и неки с Башчаршије. 🙂 Окомили сте се на болећивог Лазаревића.

   1. “Бели орлови“ војно крило СПО!?

    Треба бити жесток болесник и психопата па Вука Драшковића оптужити за Лукићеве злочине.

   2. “Касније су га штитиле проамеричке српске службе.“

    Дефинитивно пролуп’о!

   3. Човјек био бођа „Белих орлова“ у Вишеграду, а „Бели орлови“ војно крило СПО, па ви можете да вријеђате људе који вам износе истину колико хоћете. Мене нико ко се не смије потписати испод својих нецивилизованих увреда и етикета не може увриједити.

   4. Које српске вође су вам „наређивале да ратујете на усташки начин“? Вук Драшковић, кога од милоште зову „америчка пудлица“, који је „одсијецао сваку руку која носи турски барјак“? Онај ко мисли да Васиљевић и Станишић нису амерички играчи наиван је као француска собарица.

 19. Симо,

  кад сам ја Стевандића позвао да пређе у зелене, одмах пошто је напустао СДС, он је у јавности котирао као неко ко у НСРС говори ствари које су добре за Републику Српску и није био ни у једном блоку..

  Индикативно је да си ти на моје коментаре одмах регаовао и питао зашто се ја не придружим њему’
  Значи да си већ тада знао да је он напустао СДС, јер је са вама договорио дил.

  Наравно да сам ти објаснио да се не може спасоносна идеја и идеологија напустати, да је рјешење ЗЕЛЕНИ ОДРЖИВИ РАЗВОЈ, односно нови начин понашања и пословног размишљања прилагођен времену у коме живимо и невјероватним климатским промјенама у свијету.

  Паметни људи у Европи и напредним земљама свијета су то почели радити прије више деценија.

  Значи, нису битни за ову спасоносну причу Лазаревић, Стевандић, Додик, Говедарица,Павић, Бореновић, Чавић и други као појединци, важно је да се овом начину понашања и пословног размишљања приступи од сутра због сваке породице у Републици Српској.

  Кажем нису битни као појединци, то мора постати колективна свијест, ситуација је таква да се већина побројаних данас пита и да ће се питати после избора, па је на њима да нас дотуку, или да мијењајући своју свијест и свијкест чланова њихових партија, све у складу са временом у коме живимо спасе преостале природне ресурсе, да супер одговорно промишљајући о развоју стратешких грана привреде прилагођеног природним ресурсима и осталим потенцијалима сачувају биолошки опстанак и здравље становника Републике Српске.

  Нема везе, ја ћу своју борбу наставити,идеја зелене економије, здраве нације и хуманог друштва ће побиједити, са мном, или без мене.

  Ви наставите о Среброву и Драшковићу, окрећући причу од супер важних животних тема, тиме доказајући да браните пребјега Стевандића,односно, тиме доказаујући да стицајем околности радите данас за истог газду, ти као што си и радио за свог,што поштујем, а Чворовић само наставља да буде докторов удбашки пајац, нема везе што је тај ментор данас уз оне које је толико критиковао, зар није тако?

  1. Господине Лазаревићу, је ли зелене основао Караџић (како тврди хороз.ба) или проф. Недовић и Нермин Вила?

   Ја вам данима „отварам очи“ распакивањем хороза.ба који наше ратне вође изједначава с Павелићем. Па који нормалан Србин у Српској данас подржава Вука, Чеду и Чанка, жали за Алијиним Србима којима зинуло дупе да ускоче у Владу или Скупштину исламске филџан републике? Пух.ба, Бурсаћ.ба, Шушница.ба и Хороз.ба. Прва три раде за пробошњачке портале. Хораз за АИД. Намјерно Вас дискредитује, како не бисте остварили суперспасоносне планове.

   Ја Стевандића не бих никад грубо вријеђао, како ви то радите, јер то не радим ни Додику, Цвијановићебој и другима. Ја се с њима само сатирично спрдам, јер су све Шојић до Шојића, полусвијет коју поратно вријеме начини елитом. Ту др Стевандића избјегавам, јер се лично познајемо и у два наврата ми је учинио приватно услуге, иначе не бих ни њега поштедио. Уопште ми не смета да ви о њему износите шта желите, само мислим да сре лицемјерни, јер то радите зато што сте од њега „добили корпу“. Од вашег пљувања далеко ефикаснији су овдје постављени цитати његових изјава из прошлости, а човјек га ничим лично не увриједи нити попљува. Превише се дружите с пернатим АИД официром.

   Свако добро!

   1. “Ја Стевандића не бих никад грубо вријеђао, како ви то радите, јер то не радим ни Додику, Цвијановићебој и другима. Ја се с њима само сатирично спрдам, јер су све Шојић до Шојића, полусвијет коју поратно вријеме начини елитом.“

    Сатирично спрдам!?

    Познати фурунџи-сатиричар…

    Оно умислило да је духовито!

   2. Ti kako to „duhovito“ objasni sprdas se sa legitimnim predstavnicima institucija Republike Srpske.
    Dok oni rade i grade ti sjedis i kuckas po portalima jer ocigledno to jedino znas da radis. Mada neuspjesno moram priznati jer svaki komentar koji das ostavlja utisak ispodprosjecno obrazovanog covjeka bar u politickom pogledu.
    Pozdrav.

   3. @La Reina

    Не спрдам се ја с институцијама, већ полуписмени носиоци функција (113%, Саво Шимуновић, Турци погубили Св.Саву,…). Ја да радим то што они раде урадио бих тим новцем много више. А можемо кад желите да тестирамо моју и вашу интелигенцију, само што сте ви миш, који нема храбрости да се потпише испод коментара којим покушате увриједити саговорника. Исто вриједи као и за хороза.ба.

 20. Симо,

  још нешто,одговорно тврдим да је Караџић остао предсједник Републике Српске бар у два мандата после рата, Република Српска би до 2004 године била супер здрава и чиста држава.

  Он је имао сензибилитет за те ствари, није случајно хтио прво у зелену партију после промјена закона у СР БиХ, закона по коме се уводи вишепартијски систем.

  Није му пало на памет као нормалном човјеку да прави неку националну партију.
  Ја сам тада био потпредсједник савеза еколошких удружења БиХ, значи много познатији у тој области од доктора Караџића, долазио је он једном на наш мјесечни састанак, долазио је и Калинић и још неки познати данашњи политичари.

  Нажалост, све добре идеје и ослобођени стваралачки дух људи који су тражили начин да се дође до квалитетних промјена у друштву, људи који су били много јачи од тадашњих комунистичких вођа, уништи СДА и ХДЗ после пар мјесеци оснивањем муслиманских и хрватских националних партија, остало је историја, па и изнуђено оснивање државотворне СДС као неминован одговор српског народа у БиХ.

  Симо, да је теби омрзнути Караџић остао предсједник Републике Српске, тада би вјероватно Никола Лазаревић као најпознатији еколог у њој, или неко други основао зелену партију.

  Ко год то био, сигурно би био потпомогнут Караџићем,то је његово стање духа и витални национални интерес, то би исто ја урадио, да сам неко ко се тада питао, то би сваки национално одговоран политичар који се пита урадио и данас.

  Караџић је видио много даље од његових сарадника,значи сигурно би помогао оснивање зелених прије 20 година, или 15 година прије него што је то урадио рецимо државник Виктор Орбан у Мађарској, све помажући зелену партију да уђе у парламент, наравно, због виталног националног интереса, утицаја зелених у ЕУ и свијету, те фондова и супер повољних кредита за чију се додјелу искључиво питају зелени и велике еколошке свјетске организације и фондације..

  Ваљало је то Мађарској задње скоро четири године милијарди евра.

  Било је зрело за оснивање зелене партије крајем деведесетих.

  Рецимо, ја сам као предсједник Еколошког друштва именован у фебруару 1998 године у Палама за предсједника штаба за уређење општине, сви су у тиму били, од предсједника извршног одбора, војске, полиције, директора предузећа.

  Направљен је посао за шест мјесеци какав Пале до данас нису поновиле, комплетно је очићен и уређен град, уклоњено је преко 300 дивљих депонија на цијелој територији,хиљаде тона отпада.

  Преко 150.000 људи је у рату прошло и задржало се неко вријеме у Палама, плус намјање 30.000 тадшњих сталних становника, да је свако оставио само по десет врећа смећа и пакет конзерви за вријеме боравка, то је количина коју за двије године прими регионална депонија Рамићи.

  Исправљена је тада ријека Миљацка у дужини преко 700 метара(радиле ајфорове машине бесплатно због еколога) СДС је имао санкције, па су са мном-еколозима сарађивали).

  Тај МЕГА посао је био доњем току на излазу из Пала према Сарајеву, морао се урадити, појавила се жутица, јер пар година није било корита, него се Миљацка разљевала на преко сто дунума земље и направила бару гдје се задржавао сав отпад бачен у ријеку, остајале су мртве животиње, љети се ту накотило милиони комараца…….

  Поред тога, све захваљујући сарадњи зелених и странаца, Пале су добиле донацију на нашу иницијативу од Енглеске владе од око два милиона марака, појачан је водовод са Влаховића на Коран, од када су коначно виши дијелови Пала добили у сушним периодима питку воду.

  Интересантно је да су тај водовод за коју су донацију обезбједили еколошко друштво и предсједник штаба за уређење општине Лазаревић, кад је завршен 1999 године, отварали на телевизији два пута, прво, новоименовани предсједник владе Додик, а пар дана касније тадашња власт Пала и Српског Сарајева из СДС.

  У исто вријеме изграђени су и поправљени локални путеви, велике вриједности, све је радио бесплатно СФОР, за шта је најзаслужнији потпуковник Спања, командант позадине италијанске бригаде,човјек који је шест мјесеци своју оперативу користио за побројане послове, никад му се Пале не могу одужити, а ја као човјек чију је сваку молбу испоштовао захвалити.

  Поломио сам ја тада све, од директора шумарства,до осталих предузећа, па до наше војске под командом потпуковника Јондића, коме се и овим путем захваљујем, приватници су дали нафту и камионе, ма ишло је онако како ће ићи кад зелени преузму одговорност за животну средину после идућих избора, била је то и до данас остала једина ПРАВА ПОСЛЕРАТНА ОБНОВА у Српској.

  На све то, за те намјене од УНДП сам добио сто хиљада долара, или тада тачно вриједности двјесто хиљада марака, што је у данашњим цијенама, отприлике око осамосто хиљада, до милион марака.

  Колико је то ваљало Палама, најбоље говори податак да те године буџет није био ни милион марака, на данашњих десет милиона,додао сам им петину буџета, или данашње вриједности око два милиона марака.

  Значи, од донације УНДП, ни једна марка није потрошена, све је кад је посао завршен остало октобра 1998 године на рачуну општине Пале.

  Е тада сам погријешио што нисам ушао у СДС, нудили су ме, ја сам формирао фирму за правну помоћ МЕГА, радио, зарађивао и уживао у животу, неки нови људи и стари комунисти преузеше СДС, остало је историја.

  Јебига, једно ти кајање не гине, што си, или што ниси?

  После 12 година основах зелене и почех том истом СДС у Палама указивати на грешке, понудих авангардни програм за Пале и регију српског Сарајева, почех нудити несебично рјешења и сарадњу за опште добро,умјесто да моју добронамјерност прихвате, ваљда због огрезлости у криминалу, подаништва мафији и љубоморе, постадох им већи непријатељ од СНСД, чудо је живот.

  1. Донирате ли ви ишта Фронталу? Ову рекламу да објављујете у Гласу, па још колико промовишете, могли сте им пребацити нешто од европских зелених, а они заузврат објаве нешто о Тјентишту, направе интервју с Нермином Вилом или дају вам суперпопуст на банер пред изборе.

 21. Па кад ви можете писати мјесецима коментаре о Драшковићу, све да би окренули причу од сваке нормалне теме на Фронталу, тиме спашавајући лажне ујединитеље.

  Могу поштени и писмени људи писати истину, нудити једноставна рјешења, све тиме нудећи сигурност, слогу и причу која је добра за сваку породицу.

  Успут, ја никог не нападам, кад и ако зелени и Лазаревић буду напали некога у медијима, било званичним саопштењима, преко друштвених мрежа, те наступом преко радија и телевизије, од тога и његове партије неће остати трагови.

  Ја само доказујем да смо ми једина неукаљана прича, да требамо српском народу, те да смо од првог дана позивали кроз програм и наступе на јединство и нудили рјешења, често данас копирана рјешења о којим сад прелетачевићи и неке друге партије причају.

  Ово је наша борба за часно и здраво друштво, те пријеко потребне промјене, или боље речено, борба за ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ.

  Велике партије имају своје тврдо гласачко тијеко, остали гласачи траже добру понуду, нове и честите људе,ми идемо јесенас на изборе са авангардним програмом као једина партија без хипотеке, знам као и што ви сви на Фронталу знате да требамо Републици Српској, сваком добронамјерном човјеку и његовој породици.

  Нећу ваљда дозволити да гласове поштених грађана узме на превару неко ко ради за друге, неко ко је до јуче сасвим другу причу причао?

  Зато нека се зна, само са оваквим људима је дјеци, породицама и Републици Српској сигурно, нема лажног патриотизма, нема МЕГА државног криминала као задњих 20 година, нема пљачке природних ресурса, нема лажног препадања од других, са оваквим се живи безбједно и културно, са оваквим се договара, са оваквим долази до владавине права, ради,развијају стратешке гране привреде, гради и живи културно и нормално, те одгаја здрава нација.

  Зар то није сан сваке породице?

  Зато сам у прошлом коментару и навео један од послова који сам урадио за свој народ, да не буде да причам у празно, било их је много, важно је да се докаже да није шупља прича, да Лазаревић зна знање.

  Може ли то написати о себи Стевандић, или други прелетачевићи и популисти, они који мијењају мишљење и партије као чарапе,ти људи сумњивог морала и способности који атакују на гласове поштених и неопредјељених гласача.

  Ево само један примјер популизма, неки дан Стевандић на скупштини искористи реплику на Бореновићу, па поентира да има младе спасиоце, рече како је вратио два магистра из иностранства, да ће они бити будући министри, или једни од главних у будућој народној власти.

  Знате да увијек говорим и пишем искрено, лично сам се задњих година увјерио да у влади, другим институцијама и на локалу, има толико способних, супер школованих, честитих и у послу искусних људи, да нам не треба двоје Стевандићеве дјеце са три године стажа, да њима дођу да буду шефови, част тој дјеци и њиховој школи.

  Ево ја сад имам пријатеља доктора наука из економије европске уније, човјек има 43 године,завршио први магистериј у Глазгову, други магистериј са докторатом у Риму.

  Имам у кући магистра права са положеним правосудним испитом са девет година стажа, све државни факултет Београд, наравно енглески као српски.

  Имам докроранта машинства у кући и асистента на машинском факултету у БГ,енглески се подразумијева, има 41 годину и води преко десет година јаку породичну фирму.

  Није ово хвала, него побројах колико српске куће имају писмене и честите омладине, људи средњих година и старијих, оних који могу помоћи ако неко хоће да државу стави на ноге?

  Ради се о томе да нама не требају два Стевандићева млада магистра да их он, ако превари народ на изборима постави на одговорне функције, НАМА ТРЕБА ПОШТЕНА И ПИСМЕНА ВЛАДА.

  Требају нам прави људи на правом мјесту, искусни организатори који ће знати да искористе невиђен квалитет који имају у својим ресорима, све да укључе и двоје магистара Стевандићевих и оног његовог Петковића са пар година стажа, онога „пицана“ коме је свака друга реченица“ ја као адвокат“

  Причам то за њега, а шаљем поруку оним којим се говно у гузици напело, аони мисле да је срце, причам то оним који би при породу рекли својој мајци, „да знаш мајко како је родити“, причам из личног искуства.

  Ј а сам мала маца у праву какве ми звијери имамо, мада и ја имам искуство у државној служби и дуго година после рата сам имао приватну фирму за правну помоћ и имовинско правне односе.

  Ево, одговорно тврдим да ћу као половни правник, колико објективно у праву вриједим, да ћу онакве адвокате као Петковић направити од картона, како по питањима о државној управи,имовинско-правним пословима, тако и питањима која се тичу тужилаштава и судова.

  Искуство се дјецо не може купити, оно се мора стећи.

  Баш ћемо кроз примјере у кампањи доказати да је Република Српска расадник талената, да има пар хиљада супер образованих људи који нису због ПОЛИТИКЕ добили прилику да кроз своју струку врате добром својој држави, која је много у њихово образовање уложила.

  Опет се враћам на Караџића, јер га знам.

  Одговорно тврдим, он Симо да је владао после рата пола времена колико су други,, био би богаташ, али би Република Српска била запослена, чиста и чврста као стијена.

  Не би он као ни сваки други домаћин који је градио своју кућу, дозволио да му она пропада,те куће кад домаћина нема обично упропасте они који их нису ни правили, зар не?

 22. drazen78bl 3. марта 2018. у 20:19

  ‘Човјек био бођа “Белих орлова” у Вишеграду, а “Бели орлови” војно крило СПО, па ви можете да вријеђате људе који вам износе истину колико хоћете. Мене нико ко се не смије потписати испод својих нецивилизованих увреда и етикета не може увриједити.“

  А ти који си се због политичке користи јавно представио можеш увриједити, јел’!?
  Твој биједни и неаргументовани покушај подвале показује твоју тоталну немоћ у аргументованој расправи.

  “Беле орлове“ је основао Драгослав Бокан који није имао никаве везе са СПО.

  Једина добровољачка формација која се може довести у везу са СПО је “Српска гарда“ која је кратко постојала 1991.године и одмах послије погибије команданта Гишке је фактички престала да постоји.

  Очито је само из овог аргумента да си пролупао и у својој сјебаној тикви помијешао појмове.

 23. drazen78bl 3. марта 2018. у 20:24

  “Онај ко мисли да Васиљевић и Станишић нису амерички играчи наиван је као француска собарица.“

  Па ђе си био раније генијалчино, рекао би Бакир?!

  Сценарио би онда био сљедећи:

  Врх војне цивилне безбједности чине амерички људи. Како Американци желе да окаљају Србе они преко ове двије службе организују злочине које приписију Србима.

  Генијално, али…

  Ако је то тако онда се морају поставити нека логична питања:

  1. Како је могуће да то зна неки фурунџија из Бање Луке, а нису знали Милошевић, Перишић, Караџић и Младић?

  2. Ако су знали зашто нису смијенили ту двојицу?

  3. Ако је истина то што ти причаш, онда је то недвојбен доказ да је Србија ипак извршила агресију и злочине у БиХ, и да оно говно Човић није спријечило ревизију тужбе против Србије, истина би побиједила.

  Штета за Бакира што није раније чуо за тебе.

  1. @хороз.ба

   Хе хе! Што Милошевић није смјенио Васиљевића и Станишића?! Хе хе! Наивни сте, Симо.ба.

   Србија није извршила агресију, али су америчке службе у оквиру ЈНА и СДБ Србије формирале паравојне јединице, нпр. СПО паравојску. На челу јединица су били људи из подземља који су од раније одрађивали прљаве послове за Службу. А све то за рачун Амера у име којих запалише ратни пожар БиХ, да га одржавају, и прекину кад је одговарало Вашингтону.

   Него, не одговористе, КОЈЕ ДУ ВАМ ТО СРПСКЕ ВОЂЕ НАРЕДИЛЕ ДА „РАТУЈЕТЕ НА УСТАШКИ НАЧИН“? Да чујемо имена?

 24. Бла, бла, бла, бла, бла, бла……………………………………….
  Обојица ви својом причом (не)свјесно радите за Бакира.

 25. Не одговори ти на питање има је ли у твом програму предвиђен обавезни љекарски преглед за новоизабране дужноснике који нису супер паметни и здрави.

  Има ли то или нема?

 26. апостроф 3. марта 2018. у 21:53

  “Ја сам мала маца у праву какве ми звијери имамо, мада и ја имам искуство у државној служби…“

  … безбједности, додаје Симо.

  1. Е јебо га ти, па замисли мене да ја нешто иза леђа неком радим, фуј.

   Знаш ти боље, хајде мало шарај, можда нешто ишчачкаш о мени кад сам био мали.

   Ево ти једна истинита.
   Чувао са као мали са својом бабом Станом(мамином мајком) краве,волио сам на село, ниси ме могао у град шале довући, све док нисам пошао у школу.

   Значи, чувао сам краве, Шибуљу, она није фамилија осталим, Ћетуљу и њену кћерку Плавуљу и Плавуљину кћерку Руменку, те волове, Китоњу и Зекоњу.

   То сам понекад користио у причи код градских дјевојака,нису вјеровале, можда ти повјерујеш, па искористиш против мене причу о мом Китоњи.

   1. апостроф 4. марта 2018. у 23:51

    “Е јебо га ти, па замисли мене да ја нешто иза леђа неком радим, фуј.“

    Немам намјеру да те замишљам, али ми мало чудно што се одмах послије помињања рада иза леђа, ти се сјети крава и то све по имену.

 27. drazen78bl
  „Ја да радим то што они раде урадио бих тим новцем много више. “
  Повремено читам овај портал већ годинама и заиста је невјероватно да неко ко за себе тврди да би ишта могао урадити боље на „њиховом мјесту“ није се помакао са столице већ само пуца коментаре. Такви обично само то знају и да кажу: „Ја бих то могао боље“, а никад се нису удостојили да изађу на изборе па да провјере колико би уопште гласова добили, тј да ли би прво прешли цензус, а о формирању власти и вршењу исте да не говоримо. Камо среће да власт има једну уравнотежену и здраву јаку опозицију, тада политичке прилике у РС би биле много ајд да кажем здравије и нормалније. Ти ако мислиш да си способан да изродиш такву опозицију ево ја ћу те прва подржати.
  „А можемо кад желите да тестирамо моју и вашу интелигенцију,“,
  Да ли ово уопште вриједи коментарисати? Не знам ниједног заиста интелигентног човјека који хоће своју интелигенцију да тестира и доказује неком, јер сви знају да је такав, а из твојих досадашњих коментара могу једино закључити да си искомплексиран, јер само се такви још хоће некоме доказивати.
  „само што сте ви миш, који нема храбрости да се потпише испод коментара којим покушате увриједити саговорника.“
  То се обрати онима који су предвидјели да коментари иду анонимно на интернету, а то твоје име и представљање мени апсолутно ништа не значи. Јер нема ништа иза њега, значи тражи се политички резултат, а не само критика и пљување. То може свако.

  1. А твој газда Миле се баш једног јутра пробудио и каже себи,е, идем данас на изборе, хоћу да будем власт и председник, те пошто је пред народ истресао сву своју интелигенцију, поштење,самопожртвовност, висок морал и вредноћу,…народ га оберучке и са одушевљењем прихвати.

   Врхунска интелигенција!

  2. Ти се ни не можеш представити, јер дјелујеш као страначки бот. Кад накупиш довољан стаж, странка ће те наградити директорским мјестом. Као оног у Лутрији.

   Да имаш кућно васпитање, не би јавно изложене људе прозивао да нису интелигентни. Како сам ја тесторао своју интелигенцију, позивам било тебе или предсједника твоје странке да упоредимо IQ.

 28. Хајде Симо, пусти шупљу, него ти мени одговори, да ли сам ја био у праву кад сам прије три године нудио Стевандићу да пређе као слободан посланик у зелене?

  Шта мислиш, „можда није касно да се данас удружимо“, мада су проказани, једино нам-ми је мало интересантна госпођа НАТА.

  П.С. Није ми јасно како Миле, Митровић и Лука направише овакву историјску грешку, дадосте им паре, посланике, одборнике,направисте им партију, дадосте своје људе, „плус НАТУ“ и направисте тиме себи медвеђу услугу, због њих ће и вас сви неопредјељени замрзити.

  Немате ви ту ни хиљаду гласова које иначе не би имали, напротив, ја вам тврдим да ће вам скинути најмање десет хиљада ваших сигурних гласова.

  Запамти Симо, неће они ући у парламент, нити ће иједна друга прелетачевићка и додворичка партијица проћи без великог понижења у сваком смислу,а вас ће то због њихове подршке и расипања гласова коштати најмање 3-4 посланичка мјеста у НСРС.

  Не могу проћи, због других, али највише због нас, то је за нас питање опстанка идеје и партије, ми морамо ући у НСРС по питању живота и смрти, другим ријечима, растуриће њих због ваше издаје зелених медијски могул Лазаревић,све са могућим нашим програмским партнерима, ДНС, или са неким партнером из СЗП,растурити ћемо их, а Бога ми и вас, што се каже, као Бугар скупштину.

  Гласови неопредјељених бирача у Српској, јесенас ће бити заслужено гласови ЧАСНИХ, ХРАБРИХ И ПОШТЕНИХ ЗЕЛЕНИХ И ЊИХОВИХ БУДУЋИХ ПРОГРАМСКИХ ПАРТНЕРА.

  Е сад замисите да су Митровић и Лука „вашем“ Стевандићу рекли да пређе код мене(ја лично нисам знао да је ваш, могли сте ме преварити да помислим како смо ја и он кроз разговор нашли заједнички језик),замисите колико би вам данас значила права ујединитељска и аванагардна прича зелених.

  Колико би вам значило писање, рад на терену и медијски наступи данас медијски моћног и супер опасног Лазаревића, а да је уз њега у једној културној, ујединитељској, супер авангардној причи и потпредсједник НСРС Стевандић,наравно били би ту и биће уз нас у кампањи још неки супер познати стручњаци и некомпромитовани људи?

  Замислите колико би то ваљало афирмацији Републице Српске, тиме и влади, колико би за ове три године добили десетина милиона евра помоћи од зелених из ЕУ и свјетских фондација, због тога што су зелени у парламенту, што имају потпредсједника НСРС и што им је влада препустала неке послове које њени људи не знају да раде, а много доноси добра и велику подршку народа.

  Ваљало би то највише СНСД као нашем данас некорекктом партнеру.

  Замисли Симо која би ми данас били снажни, као позитивна прича у Српској, колико би то ваљало нашем програмском партнеру?

  Али ето, хоћете ви да потрошите паре на тоалет партију за једнократну употребу, умјесто да стратешки размишљате,што би прије три године значило, да нама „наивним“ испоручите Стевандића због наше снажне идеологије, авангардног програма, национално одговорне приче и позива на САБОРНОСТ-јединство, коју седам година константно форсирају ЗЕЛЕНИ и Лазаревић.

  Значи, могли сте са Стевандићем и са медијском логистиком да помогнете зелене без новца и да вам се то јесенас стоструко врати добрим на изборима.

  Овако, рачунајте ако будем у противничком медијском тиму, да сте сигурно изгубили владу, предсједника Српске, а за Мила ћемо видјети, зависи од више околности.

  Нису зелени нимало наивни, једина смо ми профилисана и државотворна партија која ће жртвовати свој интерес, због стратешких интереса Републике Српске.

  Значи,ту ћемо добро извагати, јебеш побједу ако због бар 2/3 сигурне српске већине у Сарајеву, не можемо подвући ЦРТУ, односно, ујединити Српску на јасним циљевима и провести ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ?

  Господски и државнички, а Симо?

  1. Медијски супер моћни моћни могуле и супер опасни Лазаревићу, Вас је ДНС ангажовао да „торпедирате“ Стевандића, а не да му спопадате актив жена. 🙂

 29. La reina,

  Има јаке опозиције инфраструктурно и у Српској и у Федерацији, опозиција у Српској је имала „меса“ на којем су могли побиједити прије четири године.

  Нема се визије, или боље речено, њихов вођа их је прошле изборе довео из сигурне побједе, у вријеме папака и пораз.

  Има и овдје добре приче, али ту причу ботови свјесно окрећу на неважне теме, или покушавају дискредитовати оне који такође под стварним именом кометаришу.

  Поздрав

  1. Ja сам очекивао да похвалите др Дуњића, jeр сте му изнајмили партију кад је одбијен од ЦИК-а, човјек вас максимално испоштовао, а сад му се не јављате.

 30. drazen78bl 2. марта 2018. у 10:13

  “Хе хе, увијек је забавно “извући фибер” Хорозу.ба.
  Тачно, Американци и њихов Вук Драшковић је био врховни командант Лукићу, јер је Лукић био вођа војног крила СПО.
  Видјети у тексту:
  http://www.vreme.com/cms/view.php?id=877597

  Видјех текст, и шта? Ти овим само доказујеш да си заиста пролупо.
  У тексту нема ни алузије да Лукић има било какве везе са Драшковићем, а камоли нешто друго.
  Једино болесник попут тебе ту види неки доказ против Вука.

  “У то вријеме су само Хамас, СДА и СПО имале војно крило.“

  Да будемо јасни, ја уопште не негирам да је Лукић био члан “Белих орлова“ и “Осветника“- Ја само негирам да Вук има било какве везе са њима.

  “Лукићев брат Средоје био је у врху СДБ Србије, а први човјек Јовица је амерички играч. Та служба је Лукићу дала лажне документе. На крају су њим трговали.“

  И три пута га хапсили у Србији и три пута га Караџић ослобађао. Послије трећег пута га одликовао.

  Не бих сад о томе, касно је, ко је трговао са Лукићем. У тексту се помиње 2004. г и директор полиције, а 2004.гоине је на власти био, ко??

  “Десетом диверзантском одреду егзекуције су наредили официри КОС Поповић и Беара. Чланови одреда као надређеног Пелемишу помињу и пуковника Салапуру, високорангираног официра КОС-а, који се појављује као свједок тужилаштва на суђењу генералу Младићу.
  Рукопис је исти као и на Овчари. КОС је био још од времена Броза (као и ЈНА) био америчка филијала. Имали су и руско крило. Баш као ви! Школовали их совјетски комунисти, а они радили за Амере.
  Него, ко вам је од српских вођа наредио да ратујете “на усташки начин”? Ухваћени сте у лажи. Зар сте ви уопште ратовали? “

  Што ме питаш кад знаш? Сам си горе набројао неке српске војне старјешине који су српској војсци наређивали да ратују на усташки начин.

  А у тексту којим си покушао у ово увући Вука, си устрари тешко оптужио Радована Караџића који је одликовао Лукића, за којег се слажемо да је ратовао на усташки начин.
  Да није Вук крив и за то одликовање?

  1. @Хороз.ба

   „Beli orlovi su bili paravojna formacija koja je predstavljala vojno krilo političke stranke srpski pokret obnove kojeg je doduše Šešelj osnivao skupa s Draškovićem, ali su se oni razišli“

   „Neistraženi ostaju slučajevi koji se vezuju za pripadnike „Belih orlova“, Dragoslava Bokana, koje je, po nekim izvorima, činilo militantno krilo Srpske narodne obnove. “

   Вук има везе и као политичар који је имао стотине хиљада сљедбеника у моменту кад је позивао да се „одсијече свака рука која носи турски барјак“, а таквих руку је било много баш у реону у којем је ординирао Лукић.

   Лукићем нису трговале власти 2004. (одмах вам се привиђа „издајник“ Чавић), већ проамеричке службе које су му дале лажне документе. Да ли је Караџић имао сазнања о Лукићевим злочинима, ми то не знамо, али сигурно није наређивао Лукићу. Убиство његовог недужног брата употребом прекомјерне силе такође је злочин.

   Поповић, Беара и Васиљевић нису српске вође. И стрељања заробљеника нису била само „ратовање по усташки начин“ него су и партизани и четници стрељали ратне заробљеник. Неупућен би могао извући закључак да сте били члан „шкорпиона“ или 10. диверзантског пука (можда Зијад Ж. 🙂 ), а раније сте се хвалили да сте дезертер.

   Караџић робија и за оно што је крив и за оно што није, али Вук и његови креатори из Вашингтона су на слободи, баш као и муслиманско политичко и војно руководство, иако су и они одрађивали како су Американци режирали.

   Треба да вас је срамота часних генерала Лисице и Симића, часних војника 1. и 2. крајишког корпуса, СРК, Херцеговачког корпуса, свих часних бораца ВРС.

   1. Ево одакле Фурунџија црпи доказе и податке:

    Неки анонимни коментатор хрватског Вечерњег листа Manolo46 је стручно објаснио ситуацију и то Фурунџија истиче као аргумент. Чак и тај Маноло46 истиче да је Беле орлове основао Шешељ послије разлаза са Вуком:

    “Manolo46:
    Kako vi ne možete shvatiti da ti Beli orlovi nisu Šešeljevi? Beli orlovi su bili paravojna formacija koja je predstavljala vojno krilo političke stranke srpski pokret obnove kojeg je doduše Šešelj osnivao skupa s Draškovićem, ali su se oni razišli prije ustrojavanja belih orlova i Šešelj je skupa s Nikolićem osnovao prvo srpski četnički pokret, koji će kasnije postati srpska radikalna stranka. Na čelu belih orlova bio je Radoslav Bokan, glavni ideolog je bio Branislav Matić zvan Beli, a na čelu stranke je bio VBuk Drašković. To su vam činjenice koje se neće promjeniti bez obzira koliko puta ponovili laž. Osim toga, u Voćinu su glavnu ulogu u pokoljlima 13. i 14. prosinca imali domaći četnici, koje je vodio Veljko Đakula, a postoji čak i svjedočenje jedne žene o tome da je jedan pripadnik belih orlova iz Slavonskog Broda spasio nju i djete jer da se čak i njemu zgadilo kad je vidio kako Đakulini četnici kolju. Taj DORH ne radi ništa, najopsežniju dokumentaciju o masakru u Voćinu prikupila je HVIDRA iz Orahovice, pa bi bilo bolje ovima iz DORH-a da se njima obrate, možda uspiju sastaviti neku optužnicu koja je suvislija od one sramne optužnice koju je sastavila Carla Del Ponte.“

    http://www.vecernji.hr/vijesti/kako-su-beli-orlovi-ubili-i-mucili-civile-1073357/komentari

 31. Ево одакле Фурунџија црпи доказе и податке:

  Неки анонимни коментатор хрватског Вечерњег листа Manolo46 је стручно објаснио ситуацију и то Фурунџија истиче као аргумент. Чак и тај Маноло46 истиче да је Беле орлове основао Шешељ послије разлаза са Вуком:

  ”Manolo46:
  Kako vi ne možete shvatiti da ti Beli orlovi nisu Šešeljevi? Beli orlovi su bili paravojna formacija koja je predstavljala vojno krilo političke stranke srpski pokret obnove kojeg je doduše Šešelj osnivao skupa s Draškovićem, ali su se oni razišli prije ustrojavanja belih orlova i Šešelj je skupa s Nikolićem osnovao prvo srpski četnički pokret, koji će kasnije postati srpska radikalna stranka. Na čelu belih orlova bio je Radoslav Bokan, glavni ideolog je bio Branislav Matić zvan Beli, a na čelu stranke je bio VBuk Drašković. To su vam činjenice koje se neće promjeniti bez obzira koliko puta ponovili laž. Osim toga, u Voćinu su glavnu ulogu u pokoljlima 13. i 14. prosinca imali domaći četnici, koje je vodio Veljko Đakula, a postoji čak i svjedočenje jedne žene o tome da je jedan pripadnik belih orlova iz Slavonskog Broda spasio nju i djete jer da se čak i njemu zgadilo kad je vidio kako Đakulini četnici kolju. Taj DORH ne radi ništa, najopsežniju dokumentaciju o masakru u Voćinu prikupila je HVIDRA iz Orahovice, pa bi bilo bolje ovima iz DORH-a da se njima obrate, možda uspiju sastaviti neku optužnicu koja je suvislija od one sramne optužnice koju je sastavila Carla Del Ponte.”

  http://www.vecernji.hr/vijesti/kako-su-beli-orlovi-ubili-i-mucili-civile-1073357/komentari

 32. drazen78bl 6. марта 2018. у 10:51

  “Вук има везе и као политичар који је имао стотине хиљада сљедбеника у моменту кад је позивао да се “одсијече свака рука која носи турски барјак”, а таквих руку је било много баш у реону у којем је ординирао Лукић.“

  Једном реченицом истргнутом из контекста већ 28 година говнари попут Фурунџије покушавају да Вука доведу у везу са ратним злочинцима.
  До подне им је Вук злочинац, а послије подне издајник који није смио мрднути из Београда током читавог рата.

  Можда би говнари и успјели у својим намјерама да није чињеница као што је ова коју је Вук написао одмах послије првог великог злочина од стране Срба на Овчари:

  Обавезно прочитати шта је Човјек написао још 1991.године:

  http://www.helsinki.org.rs/serbian/npakteri_t06.html

 33. drazen78bl 6. марта 2018. у 10:51

  “… а таквих руку је било много баш у реону у којем је ординирао Лукић“

  Који болесник и идиот мораш бити па Лукићево дјеловање назвати ординирањем.

 34. drazen78bl 6. марта 2018. у 10:51

  “Треба да вас је срамота часних генерала Лисице и Симића, часних војника 1. и 2. крајишког корпуса, СРК, Херцеговачког корпуса, свих часних бораца ВРС.“

  Мене тих људи није срамота јер на њих нисам ни мислио.
  Генерали Лисица и Симић су часни војници иза којих су остајале ратне побједе, а нису остајали ратни злочини, као што је био обрнут случај код неких других генерала које чак ни ти у овом конетсту ниси смио поменути.

  О томе сам ја коментарисао на Фронталу и Фронталук зна шта ја мислим о генералима Лисици и Симићу, азнаш и си зато баш њих поменуо.

 35. Лазаревићу,

  извињавам се што скрећем тему са твоје прве послијератне супер обнове, али одавно није било погоднијег поста од овог за писање о паравојним формацијама и посљедицама њиховог дјеловања.

  Овим завршавам.

 36. „Ти се ни не можеш представити, јер дјелујеш као страначки бот.“
  У твојој су глави сви страначки ботови који мисле другачије него ти. По тој аналогији ти си страначи бот БХ власти, значи ти си пробосански бот.
  Елем, шта си запјенио на ту интелигенцију, видим ја овдје да ти упорно то нешто форсираш, мада из твојих писанија може се само закључити оно што сам већ претходно написала.
  Занимљиво је да ти можеш свашта да пишеш и пљујеш, а кад ти неко нешто каже онда почнеш са тим интелигенцијама, ботовима и сл. Заиста је очигледно да немаш нити аргумената, нити свог мишљења које се базира на истим.
  Много ми је занимљиво кад кренеш да глумиш неку обавјештеност, само да ми је знати у којој кафани купиш информације 🙂
  Лијеп поздрав свим позитивним људима.

  1. Ниси ти бот зато што размишљаш другачије него ја, већ зато што анонимно лијепиш етикете, омаловажаваш, вријеђаш и инсинуираш на рачун саговорника. То је одраз твог неваспитања.

   Ја не могу бити бот, јер не припадам ниједној политичкој опцији. То што највише критикујем власт је нешто што је константа уназад 20 година према свим властима.

   Даље, ја не „пјеним“, прилично сам смирен човјек. Ја не „пљујем“. Не можеш наћи нигдје да ја неког пљујем. Ако неком напишем да је Шојићу сличан, то је истина, јер су испади идентични као Шојићеви. У расправи користим аргументе или се нашалим са саговорницима, не псујем мајку попут хороза.ба, не вријеђам дивљачки, не мјерим ти интелигенцију. У кафанама сам веома ријетко, а не идем у неку омиљену кафану, нити по биртијама купим информације. Можда то теби приличи, јер је то твој доживљај обавјештајног рада.

 37. Хороз.ба нам је све нервознији, али то не може да поништи везе Вука Драшковића са паравоним јединицама „Бели орлови“ и „Гарда“, састављене махом од криминалаца. О томе чак у Хагу говори свједок, високи чиновник СДБ Србије, на интернету постоје бројне тврдње да су „Бели орлови“ војно крило СПО, а симптоматично је да су ратовали баш у Вуковом завичају у општини Гацко.

  Жаргонски се за криминалце каже да „ординирају“ или „оперишу“ у неком крају, тако да ту није ништа спорно. Спорно је само да пробосански Хороз.ба игра на двојну регистрацију (СПО и СНСД), као некад Фуда Фудо Шашиваревић што је играо и за Борац и за БСК. Фудо је био користан за оба тима, али Хороз.ба наноси велику штету свом СНСД-у и чудо како га Додик није набио ногом у задњицу до сада. Чак му толеришу и то што је изјавио да су га „српске вође тјерале да ратује на усташки начин“. Још нам није објаснио ко га је конкретно тјерао да окрвави руке. Он или је (под притиском) радио злочине или их прикрива, треће нема. А истовремено је био дезертер, како се некад овдје хвалио. Схизофрено!

 38. drazen78bl 8. марта 2018. у 14:39

  “У расправи користим аргументе или се нашалим са саговорницима, не псујем мајку попут хороза.ба, не вријеђам дивљачки, не мјерим ти интелигенцију.“

  drazen78bl 8. марта 2018. у 14:30

  “Још нам није објаснио ко га је конкретно тјерао да окрвави руке. Он или је (под притиском) радио злочине или их прикрива, треће нема.“

  Фин је Фурнџија, толерантан, даје аргументе за своје изјаве, никог не вријеђа…

  Аргументи му се своде на цитирање коментатора са опскурних портала, никог не вријеђа јер каква је то увреда некоме рећи да је окрвавио руке (Сими Орозу) или да је ратни злочинац (Вуку Драшковићу), али је увреда то што му је ономад Симо рекао да је ћелав па је Симу због тога тужио РАК-у.

  Који кретен ….

  1. @Хороз.ба
   Декларисани хомосексуалац који своју парафилију пројектује на саговорника, називајући га погрдним именом, који псује људима упокојену мајку на 8. март, таквом примитивцу давати аргумрнте, то је као кад бацате бисере пред свиње.

   Цитирах прве двије реченице које ми избаци гугл у мору информација који повезују Драшковића и паравојне формације. Откуд „бели вукови“ у Вуковом завичају? Нисам их ја послао. Јесам навео неопрезног пробосанског Симу.ба да напише „да су га српске вође тјерале да ратује на усташки начин“ и то је мој „гријех“, поготово што инсистирам да каже ко. Ако је натјеран, значи да је ратовао на усташки начин, али и та логичност за њега је увреда. Иако изједначава српске вође с Павелићем и тиме вријеђа сваког часног Србина.

   На крају, лаж је да сам га пријавио РАК-у због његовог дјетињастим коментарима о нечијем туђем изгледу, већ је постовао ју тјуб линк увредљивог садржаја испод мог ауторског текста, на основу чега сам га лоцирао.

 39. Лоциран си Симо битанго, иначе, одговорио сам ти за струју на оном посту, има у коментарима, али га није додало у броју кометара.

 40. drazen78bl 8. марта 2018. у 20:55

  “Откуд „бели вукови“ у Вуковом завичају?“

  Прво Бели орлови, сад Бели вукови…

  Кад оптужи Вука због тога што ће угледати и Беле мишеве, јавите да га водимо на Соколац

  1. Вук и „бели орлови“, па направих грешку. Кажу да је Вук волио „бело“ и да му није било битно да ли ће бити орлови или вукови. Само да у Гацку „одсијеку руке које носе турски барјак“. А примило се и у Вишеграду.

   Не чусмо одговор, Симо.ба?

   1. “Вук и „бели орлови“, па направих грешку.“

    Ниси ти направио грешку.
    Природа је погријешила.

 41. Ево мени на овом посту показује исти број коментара од јуче, а данас читам од јутрос твоје и Драженове коментаре, видим да је и на посту о Медни исти број коментара, а објављен је мој коментар од синоћ и Јасминов испод, не знам шта се дешава?

  Провјери да ли ти видиш овај, или оне тамо коментаре, па напиши, поздрав.

 42. Ево, изашао сам из Фронтала, па се вратио, мени на овом посту показује да је објављен мој коментар послан прије два минута.

 43. Кога интерсује Ниџин тајни програм, нека се обрати СНСД-у . Он са њима има споразум о програмској срадњи, па контам они би морали онда да имају његов програм. Не срађују ваљда само тако што им Никола (про)даје своја мјеста у бирачким одборима?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *