Једна емотивно-антиглобалистичко-социјалистичка из СДС: Драгојевић-Стојић против рада трговачких центара у Приједору до 22 недељом

Намјера локалне власти у Приједору да радно вријеме трговачких центара продужи недјељом до 22 часа је нехумана и заслужује сваку осуду, каже, Маја Драгојевић-Стојић, повјереник Градског одбора СДС у Приједору.

петак, 16 јула, 2021 / 09:35

Она поручује да модерном робовласништву у 21. вијеку нема мјеста.

"Док се широм региона и свијета прича о скраћивању радне седмице на четири дана, како би се побољшали услови рада и продуктивност радника, актуелна локална власт у Приједору мисли другачије и планира одлуке о продужењу радног времена", каже Драгојевић-Стојић и подсјећа да је прије годину и по град Приједор скратио радно вријеме тржних центара недељом до 13 časova.

Уколико до ње дође оваква одлука, каже Драгојевић-Стојић, не само да од радника прави робове, већи директно удара и на темељ овог друштва, породицу.

"Недјеља је дан за породицу, дан за наше најмилије. Кад родитељи да проведу вријеме са својом дјецом ако ће и тај дан провести на послу за који су углавном мизерно плаћени", пита Драгојевић-Стојић.

Она наводи да су анализе показале да овакве одлуке немају никакву економску основу, јер се сав промет остварен недјељом, уколико је тај дан нерадан, пренесе на неки други радни дан у седмици.

"Оваквим нељудским одлукама само ће се наставити тренд одласка радне снаге из нашег града и из наше земље. Свако од нас мора имати времена за себе и своју породицу, како би живјели живот достојан човјека", поручила је Драгојевић-Стојић.