Једанаеста сједница Скупштине града Бијељина у ону тамо сриједу – у десет часова

На данашњем мађустраначком састанку представника странака које су заступљене у Скупштини Града договорено је да се 11. сједница Скупштине Града одржи 23. фебруара 2022. године у Центру за културу "Семберија", са почетком у 10 часова.

уторак, 15 фебруара, 2022 / 09:29

Предсједник Скупштине Града, Александар Ђурђевић, изјавио је да  на наредном засиједању очуекује конструктивну и коректну расправу.

– За сада имамо 38 тачака дневног реда, уз најаву да ће бити допуна. Очекујем да ћемо усвојити доста важних одлука. Посебно се издваја одлука о расписивању избора за Савјете мјесних заједница, а избори би требало да се одрже 10. априла текуће године. Обзиром на то да је почетак године, имамо велики број извјештаја за претходну годину и велики број програма за ову годину – од оних који се тичу јавне расвјете и одржавања саобраћајница до многих других важних тема са наше суграђане – рекао је Ђурђевић.

Радиша Петровић, савјетник градоначелника Љубише Петровића, послије завршеног међустраначког састанка обратио се представницима медија у име предлагача већине тачака дневног реда наредне сједнице Скупштине Града.

– Поред редовних тачака дневног реда које се односе на овај период године, односно њен почетак, када су актуелни извјештаји о раду одјељења и предузећа, важно је акценат ставити на још неколико тачака на сљедећем засиједању. Једна од њих је Одлука о гаранцији за кредитно задужење А.Д. "Водовод и канализација" . У плану је да Град Бијељина буде гарант за кредит у износу од 5.100.543 КМ. Ова средства ће бити искориштена за рефинансирање постојећих финансијских обавеза. Треба издвојити и Приједлог одлуке о расписивању избора за чланове Савјета мјесних заједница, који би требало да се одрже први пут послије 7 година. Након дужег времена, пред одборницима Скупштине Града наћи ће се Извјештај о проведеној финансијској ревизији за период од 01.01.2020. до 30.12.2020. године који је споровела Главна служба за ревизију јавног сектора Репунлике Српске, као и Приједлог акционог плана за отклањање неправилности и недостатака у Извјештају главне ревизије. Тачка која ће највише занимати сва спортска удружења на подручју Града Бијељина је Приједлог правилника о распореду средстава за спорт и физичку културу у Бијељини за ову годину. Такође, за наредну сједницу најављујемо и Приједлог одлуке о новчаној помоћи градској "Топлани" од стране Градске управе Града Бијељина у износу од 609.983 КМ, због тога што "Топлана" има дуг према појединим добављачима који мора измирити до 30. априла 2022. године – навео је Петровић.