Јашу нас Тројански коњи: Предсједник Ефбиха, Маринко, против дешавања Комшића у будућности

Предсједник Федерације БиХ /ФБиХ/ Маринко Чавара позвао је све политичке актере на поштовање Устава и закона, те у складу с тим на договор представника конститутивних народа и свих легалних и легитимних представника у власти, укључујући и о измјенама Изборног закона како би "сваки конститутиван народ био равноправан и заштићен од превара".

среда, 8 септембра, 2021 / 11:52

"Упорно негирати мировне споразуме и њихове одредбе дефинисати и тумачити супротно и по својим илузијама, бјежећи од стварности и своје срамне улоге проводитеља политике политичких представника народа којем не припадају, а истовремено тумачећи како они Хрвати и Срби по свом изјашњењу обављају функције хрватских и српских представника, а изабрани су од Бошњака, сасвим је нормално и модерно", рекао је Чавара за Хрватски медијски сервис.

Према његовим ријечима, они би требали знати да су на тим мјестима само зато што су прихватили улогу тројанских коња за народ којем формално припадају и спремни су до бесвијести покушавати да обмањују јавност.

"И увијек када то затреба налогодавцима почињу се јављати као у збору и како то њима одговара како би спиновали јавност, а и своју биједну стварност", додао је Чавара.

Он је рекао да разумије њихову нервозу, која је очигледна, јер неминовно сваки конститутивни народ треба да бира своје представнике.

"А када буду грађани бирали своје представнике они то сигурно неће бити. Вријеме лажног представљања или представљања никога или свих по њиховим илузијама је при крају", нагласио је предсједник ФБиХ.

Чавара је указао на неопходност спровођења одлука Уставног суда БиХ и суда из Стразбура и с тим у вези усклађивања Изборног закона БиХ.

"Престаните сијати мржњу и представљањем свих који не мисле као ви својим непријатељима и државе БиХ коју ви највише и најефикасније рушите. Окрените се будућности и измјенама Изборног закона како би сваки конститутивни народ био равноправан и заштићен од превара у којима ви имате срамну улогу", рекао је Чавара.

Он је позвао на стварање друштва у којем ће сваки човјек бити једнак пред законом и имати једнаке могућности.

"Само на тај начин можемо напријед према бољој ФБиХ и БиХ за све који у њој живе", закључио је Чавара.