Јариње: Кфор привремено одустао од уклањања барикада

Војници Кфора пресјекли су данас бодљикаву жицу, а затим багером покушали да склоне барикаде од шљунка и изађу на алтернативни правац код прелаза Јариње на Косову и Метохији, али су их у томе спријечили Срби на барикадама. Након тога Кфор је привремено одустао од уклањања барикада, пошто су се Срби окупили код барикаде, јавио је […]

петак, 23 септембра, 2011 / 22:03

Војници Кфора пресјекли су данас бодљикаву жицу, а затим багером покушали да склоне барикаде од шљунка и изађу на алтернативни правац код прелаза Јариње на Косову и Метохији, али су их у томе спријечили Срби на барикадама.

Након тога Кфор је привремено одустао од уклањања барикада, пошто су се Срби окупили код барикаде, јавио је РТС.

"Команда КФОР-а још разматра како да дјелује у вези са новим алтернативним путем код Јариња. КФОР се труди да нађе рјешење `са којим могу да живе обје стране`", рекао портпарол КФОР-а Ралф Адамец.

Срби се у великом броју окупљају око барикада због активности унутар базе КФОР-а, јер страхују да би могла почети операција уклањања барикада. Они су током ноћи пробили нови алтернативни пут који повезује сјевер Косова са централном Србијом.

Тринаесторици возача предузећа из Рашке "Еурокоп" одређен је притвор до петнаест дана, а суђење ће највјероватније бити одржано већ сљедеће седмице. Адвокат једног од притворених возача Миодраг Бркљач рекао је да ће главни претрес бити обављен највјероватније у сриједу, 28. септембра.

Саслушање 13 возача, због сумње да су неовлашћено ушли на Косово, одржано је у Општинском суду Косовска Митровица у Вучитрну. Јавни тужилац предложио је притвор за возаче, а овом приједлогу су се успротивили адвокати Срба који су им додијељени према службеној дужности.

Тужилац је затражио од суда да изда налог за хапшење Василија Ђоровића, који је у бјекству због сумње да је починио исто кривично дјело.

Возаче је полиција ухапсила у сриједу увече на царинском терминалу у јужном дијелу Косовске Митровице. Они су за потребе Рударско-хемијског комбината "Трепча" возили концентрат за једну швајцарску фирму.

Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић стигао је у Лепосавић, гдје ће са представницима локалне самоуправе разговарати о ситуацији на сјеверу Покрајине.Оставите одговор