Jaпанци Пиксују направили аутомобил

Јапански аутомобилски гигант "Тојота" у сарадњи са компанијом "Даихатсу" направила је аутомобил "пиксис", у част легендарног српског фудбалера и тренера јапанске "Нагоје" Драгана Стојковића – Пиксија. "`Тојота` је произвела аутомобил ‘пиксис’ – кажу – мени у част, због свега што сам урадио за јапански фудбал, али и што сам прошле сезоне освојио шампионску титулу са […]

петак, 30 септембра, 2011 / 13:09

Јапански аутомобилски гигант "Тојота" у сарадњи са компанијом "Даихатсу" направила је аутомобил "пиксис", у част легендарног српског фудбалера и тренера јапанске "Нагоје" Драгана Стојковића – Пиксија.

"`Тојота` је произвела аутомобил ‘пиксис’ – кажу – мени у част, због свега што сам урадио за јапански фудбал, али и што сам прошле сезоне освојио шампионску титулу са `Нагојом`", рекао је Пикси за "Вечерње новости".

Драган Стојковић – Пикси је током играчке каријере носио дрес "Нагоје" од 1994. до 2001. године, одигравши 183 утакмице, на којима је дао 57 голова. Већ у другој сезони 1995. године проглашен је најбољим играчем МВП лиге, док је прошле сезоне као тренер донио "Нагоји" прву шампионску титулу у историји.

"Тојота" је уз Стојковића практично од његовог доласка у Јапан.Стално је добијао на поклон најновије моделе овог произвођача, а нема сумње да ће му аутомобил који носи његово име бити најдражи у богатој колекцији.