Јапанци донирали 6.500 садница шљиве, јабуке и крушке

Јапанска агенција за међународни развој (ЈИЦА) обезбиједила је 6 500 садница шљиве, јабуке и крушке за 65 корисника из шест сребреничких мјесних заједница. Саднице су у претходних пет дана достављене воћарима на кућне адресе да се они не би излагали трошковима преузимања и превоза. "Сви корисници који се желе бавити воћарством и имају одговарајуће парцеле […]

четвртак, новембар 10, 2011 / 11:19

Јапанска агенција за међународни развој (ЈИЦА) обезбиједила је 6 500 садница шљиве, јабуке и крушке за 65 корисника из шест сребреничких мјесних заједница.

Саднице су у претходних пет дана достављене воћарима на кућне адресе да се они не би излагали трошковима преузимања и превоза.

"Сви корисници који се желе бавити воћарством и имају одговарајуће парцеле за подизање воћњака добили су по 48 садница шљиве, 28 јабуке и 24 крушке које ће ових дана засадити у својим воћњацима", рекла је Срни Славица Лека из сребреничког Центра за демократизацију који је сарадник јапанске агенције у реализацији овог пројекта.

ЈИЦА већ шест година континуирано ради на развоју пољопривреде у складу са јапанским искуствима и технологијом у најудаљенијим сребреничким мјесним заједницама и постиже завидне резултате јер су се многа домаћинства опредијелила за пољопривредну дјелатност и остала на својим имањима да живе од пољопривреде примјењујући јапанска искуства у раду.

Саднице су додијељене у оквиру пројекта "Изградња повјерења, развој пољопривреде и руралних подручја у Сребреници" који је један у низу пројеката који ова организација реализује у партнерству са сребреничком општином, а под надзором и уз примјену знања јапанских стручњака.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *