Јанукович: Не могу да помилујем Јулију Тимошенко

Предсjедник Украјине Виктор Јанукович изјавио је да не може да помилује бившу премијерку и опозициону лидерку Јулију Тимошенко, иако је један од њених главних савезника пуштен из затвора прије него што је одслужио казну до краја. „Ја сам у више наврата одговорио на ово питање. Није могуће размотрити питање помиловања Јулије Тимошенко док не буду […]

петак, 12 априла, 2013 / 08:46

Предсjедник Украјине Виктор Јанукович изјавио је да не може да помилује бившу премијерку и опозициону лидерку Јулију Тимошенко, иако је један од њених главних савезника пуштен из затвора прије него што је одслужио казну до краја.

„Ја сам у више наврата одговорио на ово питање. Није могуће размотрити питање помиловања Јулије Тимошенко док не буду завршени сви судски претреси у њеном случају”, рекао је Јанукович.

ЕУ и САД су похвалиле украјинске лидере због недавне одлуке да помилују шест особа, међу којима је и један од главних савезника Тимошенкове, бивши министар унутрашњих послова Јуриј Лученко.

САД су жестоко критиковале затварање Тимошенкове и Лученка, а лидери ЕУ одбијају да потпишу важан трговински споразум са Украјином док не буду ослобођени.