Јанковићева без титуле у Монтереју

БЕОГРАД – Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић изгубила је ноћас у финалу турнира у мексичком Монтереју од Рускиње Анастазије Пављученко са 6:2, 2:6, 3:6.  Сјајно је најбоље рангирана српска тенисерка започела овај меч, у коме испрва није дозволила 19-годишњој Рускињи да се разигра као што је то био случај на њеном путу до финала. Након […]

понедељак, март 7, 2011 / 12:13

БЕОГРАД – Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић изгубила је ноћас у финалу турнира у мексичком Монтереју од Рускиње Анастазије Пављученко са 6:2, 2:6, 3:6.

 Сјајно је најбоље рангирана српска тенисерка започела овај меч, у коме испрва није дозволила 19-годишњој Рускињи да се разигра као што је то био случај на њеном путу до финала.

Након три пропуштене прилике за брејк, Јелена је успјела да код резултата 3:2 увећа своју предност освојивши гем на сервис 19. играчице свијета, што је била одлична основа за наставак прве дионице.

Само два минута касније на семафору је писало 5:2 у корист Јанковићеве, која је своју седму прилику за брејк искористила да после 33 минута од почетка дуела дође до предности од 1:0 у сетовима.

Други, међутим, није кренуо како је Јелена прижељкивала. Седам година млађа дјевојка родом из Самаре је одмах направила брејк, потом спасила три такве ситуације које је изборила Јанковићева, а код предности од 2:0 била је на поен од увећања вођства на три гема предности.

Ипак, то што је Јелена успела да смањи заостатак није омело Рускињу да у кључним тренуцима игра одлично са основне линије.

Натјеравши сјајним ударцима своју супарницу да се брани, Пављученкова је изнова спасила брејк лопту, повела са 3:1 а онда потпуно загосподарила тереном. Добила је и два наредна гема и тако врло брзо дошла до освајања друге дионице.

Чинило се да ће исход овог дуела у многоме зависити од почетка трећег сета, прије свега због психичке предности у завршници, а српска тенисерка је баш тада извела неколико сјајних потеза.

Након што је у првом сегменту игре често мучила супарницу дијагоналама, од којих су неке биле савршено скраћене да је дио публике на ногама поздравио те поене, на старту трећег сета Јелена је паралелама рјешавала важне ситуације.

Но, дворучни бекхенд ударци напрасно нису више били Јанковићино најјаче оружје, дијелом и због тога што је њена ривалка ријешила да чешће мијења стране у које шаље српску тенисерку током размјене преко мреже, па је иницијатива шесте играчице свијета утихнула средином трећег сета.

Пављученко је то искористила да брејком дође до 4:3, Јелена је почела да гријеши желећи да брзо дође до поена, а онда је уз двоструку сервис грешку омогућила супарници да стигне до двије узастопне меч-лопте. Друга је била кобна по српску тенисерку.

Рускиња је тако по други пут у каријери побиједила Јелену, коју је савладала у до сада једином међусобном сусрету са 6:4, 6:4, 2009. године у Индијан Велсу.

Управо је у Индијан Велсу Јанковићева освојила своју последњу титулу, и то прије 10 мјесеци, а после овог пораза у финалима ВТА турнира има учинак од 12 победа и 13 изгубљених мечева.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *