Јанковић: Роуз је први почео

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Александар Јанковић оцијенио је да су инциденти у Крушевцу, на крају квалификационе утакмице за Европско првенство против Енглеске, почели због реакције гостујућег играча Денија Роуза. "Окидач свега што се десило на терену била је реакција Роуза. Наравно, ни понашање наших играча касније никоме не користи", рекао је у понедељак Јанковић […]

уторак, 23 октобра, 2012 / 07:36

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Александар Јанковић оцијенио је да су инциденти у Крушевцу, на крају квалификационе утакмице за Европско првенство против Енглеске, почели због реакције гостујућег играча Денија Роуза.

"Окидач свега што се десило на терену била је реакција Роуза. Наравно, ни понашање наших играча касније никоме не користи", рекао је у понедељак Јанковић у емисији "Тотал сокер" на СОС каналу.

Роуз је у посљедњим тренуцима утакмице игране прије недељу дана, послије гола Енглеске за 1:0, показао средњи прст публици, након чега је дошло до кошкања и ударања између играча обе екипе.

Енглези су се касније жалили Европској фудбалској федерацији (УЕФА) да је на стадиону у Крушевцу било и расистичких испада.

"Истрага унутар Фудбалског савеза Србије је у току… Први ударац, међутим, добио је наш голман Александар Кировски, и то не један него три, од двојице различитих играча", рекао је Јанковић послије емитованог снимка добијеног од ФС Србије.

"У читавој гунгули на терену учествовали су и људи за које се испоставило да су обезбјеђење енглеске репрезентације", додао је Јанковић.

Србија и Енглеска играле су у баражу за Европско првенство 2013. године у Израелу, а оба меча Енглези су добили са по 1:0.0 КОМЕНТАРА

  1. Енглези су послије прве утакмице урадили СВЕ да оправдају свој евентуални неуспјех. Погледајте енглеске медије. Паклена атмосфера, идемо у неизвјесност, публика опасна, биће нам тешко… Е сада идемо хронолошки. Почело, Није било нереда. Постигли го. Роуз изазвао публику. Добио црвени. Десетковани пласирани Енглези. Почела туча. Завршена туча. Нема расизма на прес конференцији, ни ријечи о томе од посматрача. Сви чекају казне, и једни и други. Е, онда у страху од казни и евентуалних суспензија, НАКОН СВЕГА, потеже се ова тема. Циљ је да се извуку са што мањом казном, без суспензија, да оправдају свој огроман удио у нередима. Ово је одличан рецепт.

    Наравно, ни наше навијаче не треба правдати. Али, ово што се дешава посљедњих дана је класично преувеличавање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *