Јанакопулос се уморио: Продаје Панатинаикос по набавној цијени

Власник Панатинаикоса Димитрис Јанакопулос саопштио је да продаје тај грчки кошаркашки клуб за 25 милиона евра.

среда, 10 јуна, 2020 / 08:49

"Од овог тренутка, Панатинаикос је на продају за 25 милиона евра, као што сам грешком то прошле године рекао. Нисмо узели у обзир вриједност бренда. Према процјенама, вриједност клуба је 75 милиона, али нећу промијенити ни ријеч, 25 милиона”, рекао је Јанакопулос.

Он је одбио да одговара на питања везана за спортски сектор, али је рекао да се нада да ће клуб напустити Евролигу.

"Нисам рекао да одлазимо и да идемо у Фиба. Рекао сам да је то за мене једносмјерна улица. Морамо да анализирамо податке. Надам се да ће одлука бити да се иде у Фиба”, навео је он.

"Надам се да ће људи који ће водити клуб то оспорити и да ће се грозота која се зове Евролига распасти”, навео је Јанакопулос који процјењује да ће се Фибина Лига шампиона развити у доминантно такмичење у Европи.

Гледајући план и новац који намјеравају да уложе у дугорочан план, вјерујем да ће врло скоро они бити најмоћније такмичење у Европи, рекао је Јанакопулос.

Панатинаикос је заједно са 10 великих европских клубова у новембру 2015. године потписао 10-годишњи уговор са Евролигом. У уговору постоји клаузула од 10 милиона евра уколико неки клуб одлучи да у том периоду напусти лигу.