Јакшић позвао на масовне протесте

Потпредсједник Скупштине заједнице српских општина на Космету Марко Јакшић позвао је све Србе да "апсолутно мирним масовним протестима" кажу "не" исцртавању граничних прелаза између Србије и Косова. Он је упутио "братску молбу" свим Србима да протестима испред Владе Србије и у близини административних прелаза са Косовом Брњак и Јариње изразе незадовољство у данима када ће […]

субота, 1 децембра, 2012 / 14:26

Потпредсједник Скупштине заједнице српских општина на Космету Марко Јакшић позвао је све Србе да "апсолутно мирним масовним протестима" кажу "не" исцртавању граничних прелаза између Србије и Косова.

Он је упутио "братску молбу" свим Србима да протестима испред Владе Србије и у близини административних прелаза са Косовом Брњак и Јариње изразе незадовољство у данима када ће Приштина уз сагласност власти Србије покушати да успостави граничне прелазе са Србијом на Брњаку и Јарињу.

"Позивам све Србе, независно од тога да ли живе јужно или северно од реке Ибар, све оне који су постали свесни шта следи Србији а и све оне који се двоуме, да апсолутно мирним најмасовнијим окупљањима кажу `не` инсталирању граничних прелаза на Јарињу и Брњаку", каже Јакшић.

Јакшић сматра да ће "обједињено свеколико српство" ставити до знања властима у Београду да Срби не прихватају саглашавање са одлуком Приштине и "њених западних ментора" да се постављањем граничних прелаза заокружи косовска независност.

"Уколико се окупимо и ујединимо, нема те силе и власти која народу може наметнути решење које значи наставак унижавања српског народа и српске државе", нагласио је Јакшић, додавши да позив на протесте упућује и представницима актуелне власти.

Према његовим ријечима, протести су прилика за Србе да се изјасне о неприхватљивости "прохтева Европске уније и намери власти да нас по цену одрицања од Космета уведу у Европску унију, која је са САД осмислила распад Србије".

Јакшић је додао да су хиљаде грађана и стотине националних удружења већ покренуле акцију масовног окупљања, јер увиђају да постављање граничних прелаза представља само корак у распарчавању Србије.

У техничком дијалогу Београда и Приштине у Бриселу постигнута је сагласност да на административним прелазима између централне Србије и Косова и Метохије буде једнак број цариника Србије и Косова, изјавио је раније шеф српског преговарачког тима Дејан Павићевић.

Он је рекао ће прелази Кончуљ и Јариње бити на страни административне линије према централној Србији, а Мердаре ка Косову и Метохији. Та три прелаза биће пуштена у рад 10. децембра, а остала три до Нове године.

Павићевић је најавио да ће разговори бити настављени у понедјељак, 3. децембра.0 КОМЕНТАРА

 1. Ма то је само жица на парчету земље. Једни тамо, други овамо, покажеш личну, платиш и крај приче. Можда бисте ћутали ако се паре од те жице, земље, ограде… само не и нипошто да се спомене граница (може на страном језику), у цјелини пребаце вама???

  Страшно! Неки су добили изборе на причи да ће да пониште све споразуме Борка Стефановића. Не само да то нису урадили већ раде горе од тога и праве непоправљиву штету.

  Објашњења Вучића, Дачића и Дрецуна како не могу да преживе без ММФ- а су скандалозна. Не само да се задужују већ се баве продајом територије. Ако нисте у стању да „преживите“ оставите се власти.

 2. Гробардан,

  Прије пар мјесеци сам написао да ће до краја године Гробара и братију усраном мотком гонити баш овакви као овај Јакшић.

  Ја тврдим да Чеда Јовановић некада не би пристао на овакво понижење. Та прича о борби против корупције је само димна завјеса за ово што сада раде по питању КиМ. Данас у Србији неће бити вијест да се под заштитом српских специјалаца убрзано гради гранични прелаз, него ће вијест бити да ће Мишковић дати исказ пред тужилаштвом.

  Зашто је то тако? Хајдемо погледати истини у очи.
  1. Ко у Србији има лове? Мишковић.
  2. Може ли се од једне отцијепљене фракције направити најјача странка (СНС) у врло кратком року без лове? Не може.
  3. Ко је Гробару дао лову? Онај ко је има.
  4. Шта је Мишковић ТИМЕ добиО? Добија то да ће “процесе“ против њега водити власт коју је он својим новцем инсталирао, а то је најбољи начин да опере све опљачкано. Ко му послије може рећи да се нелегално обогатио. Мишковић има за циљ да Белгијанцима прода Делту, али ови неће да носе хипотеку нелегално стечене имовине, па се Мишковићу жури да се ова играрија што прије заврши и да прибави ферман да је све легално стекао.
  5. Шта добија Гробар? Немојте заборавити да је био десна рука човјеку којем се суди за дјела која су чинили заједно Шеки и Гробар. Неће бити да је један злочинац, а други признати свјетски државник. Другим ријечима, Гробар и онај слино Вучић су дебело уцијењени и морају ово око КиМ радити, запамтите.

  Сјетите се прољећних барикада на Јарињу. Сјетите се ко је те барикаде подржавао, а ко био против. Сјетите се шта су овом истом будалстом Јакшићу говорили Чеда и Драшковић.
  Јакшићу, Гробар вас је подржавао јер су му требали гласови, а ти иди па се жали Коштуници који је такође подржао Гробара. Да сада видимо љегову памет. Тадића је за сваку ситницу нападао, а сада ћути ко пизда. Ни мукајет.

  anja banja luka, 03.12.2012. 00:06:30

  “Неки су добили изборе на причи да ће да пониште све споразуме Борка Стефановића…“

  Ања, ти споразуми не постоје у облику о којем говоре Дачи и Вучи. Баш као што не постоји ни њихова платформа.

  НАРАВОУЧЕНИЈЕ: Никад не треба бирати да те воде људи који имају ораха у џепу. Нарочито ако су кукавице и ако су склони издаји.
  Да је Додик имао ораха у џепу давно би РС била укинута. То што му неки у истом циљу покушавају да му препуне џепове орасима нека им је на част. Ја у томе нећу да учествујем, мада имам много замјерки на рачун власти СНСД-а, али ово што поједини раде је равно националној издаји.