Jaхорина: Почели радови на осњежавању стаза

На олимпијској планини Јахорини ноћас су почели радови на осњежавању скијашких стаза.   Руководилац за спорт и ски стазе у Олимпијском центур Јахорина Миро Калем рекао је Срни да је ноћас око 2.00 часа почело осњежавање ски стазе Скочине. "Иако је ноћас пало око 15 центиметара новог снијега то није довољно да би се могло […]

недеља, децембар 18, 2011 / 11:36

На олимпијској планини Јахорини ноћас су почели радови на осњежавању скијашких стаза.

 

Руководилац за спорт и ски стазе у Олимпијском центур Јахорина Миро Калем рекао је Срни да је ноћас око 2.00 часа почело осњежавање ски стазе Скочине.

"Иако је ноћас пало око 15 центиметара новог снијега то није довољно да би се могло скијати па смо кренули са радовима на осњежавању. Услови су повољни, јер је ниска температура. На располагању нам је 50 топова за осњежавање мада нису тренутно сви у функцији", истакао је Калем.

Он је додао да се осњежавање врши док то временски услови, односно температура, дозвољавају. Калем је објаснио да се осњежавање може обављати све док темепература не буде већа од минус четири степена.

Према његовим ријечима, осњежавање је настављено и јутрос, јер је температура на Јахорини минус девет.

"Што је температура нижа, систем ради јачим капацитетом, проток воде је већи, а тиме и већа количина направљеног снијега. Од 1 000 кубика воде направи се око 2 200 кубика вјештачког снијега", појаснио је Калем и додао да се тренутно комбинује вјештачки снијег са природним.

Он очекује да би, уколико услови за осљежавање буду повољни, стаза могла бити спремна за скијаше већ наредне седмице.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *