Јадовнички крст у Београду

Овогодишња свјетска кампања корона вируса поред многих негативних посљедица, донијела је још и то зло, да се сјећање на клање 40.000 људи у 132 дана, не може обиљежити на мјесту злочина у Неовисној Републици Хрватској.

субота, август 22, 2020 / 14:08

УГ Јадовно из Бање Луке је тако први пут у посљедњих дванаест година, откако је започето давање помена невиним жртвама овог и данас готово непознатог логора смрти Независне Државе Хрватске, спријечено да жртве опоје и упокоји.

То се може допасти само онима који подржавају Милорада Пуповца, који је на својој "комеморацији" код споменика над Шарановом јамом поздравио "хрватске бранитеље", односно настављаче политике НДХ. Његов Борис Милошевић, отишао је у Книн да слави етничко чишћење Срба и убиство своје рођене бабе.

Освештање крста, како као једине ознаке јама људождерки по планини Велебит и острву Пагу, планирано је зато у Манастиру Сланци надомак Београда, јер удружење такође дјелује и у Србији. Земљи која тек треба да се упозна са Покољем, као злочином геноцида Независне Државе Хрватске над православним Србима. У том смислу је стање у Србији горе чак него и у Српској.

Ово ходочасничко путовање предузето је и у знак сјећања на архимандрита Андреја (Јовичића), игумана манастира Светог архиђакона Стефана (крсна слава Републике Српске) у Сланцима, а који се упокојио у Господу 5. августа 2020.Оставите одговор