Изворњаци се љуте и на модел и на додатну опрему

Изворна Српска сматра да је крајње непримјерена и свакако непотребна набавка 20 луксузних путничких аутомобила и једног теренског возила за потребе јавног предузећа "Путеви Републике Српске", а за шта су спремни издвојити чак 680.000 марака.

среда, 27 јуна, 2018 / 18:12

Директор "Путева РС" набавку службених возила правда тиме што су возила која тренутно користе дотрајала, прешла велику километражу и непоходна су инжењерима за свакодневни рад на терену, па у набаци нових не види ништа спорно. Међутим спорни су луксузни захтјеви које имају за те аутомобиле.

Од тога да је као година производње прихватљива само 2018 до тога да возила морају бити металик сиве боје, имати телефоне, кожна сједишта и волане, компјутере, утичнице, кромиране елементе, ролетне, претинце за кишобране и наочале, наслоне за руке напријед, преклопиве задње наслоне, радио са четири и осам звучника, па све до исофикса за дјечија сједишта.

Из тражених услова које нови аутомобили морају испуњавати остаје нејасно за обављње тачно ког посла су потребна оваква возила и да ли запослени у "Путевима РС" доводе и дјецу са собом на посао па је зато неопходно да возила имају исофикс за дјечја сједишта или је опет ријеч о прилагођавању услова тендера тачно одређеном понуђачу, а трошкове свега наведеног сносиће опет грађани Републике Српске кроз порезе којима пуне државни буџет из ког се "Путеви РС" као јавно предузеће финансирају.