Изворна Српска: Орић, умјесто да је у затвору, пред студентима цитира Бећковића

Изворна Српска најоштрије осуђује ратнохушкачке изјаве ратног команданта тзв. Армије БиХ , Насера Орића, који је за говорницом Исламског педагошког факултета у Зеници отворено позвао на рат за који каже да ће почети мало брже него што многи вјерују.

среда, 11 јула, 2018 / 16:26

При том се дрзнуо и да цитира дио чувене поеме "Ћераћемо се још" , српског академика Матије Бећковића, алудирајући на нови рат са Србима који очигледно прижељкује. За сваку је осуду и срамоту да човјек који је оптужен за најтеже ратне злочине, за шта постоје многобројни свједоци и видео записи, слободно шета и држи јавне говоре по образовним институцијама.

И док злочинац Орић умјесто академика Бећковића држи предавања по факултетима, предсједница Удружења " Мајке Сребренице" поново се , по већ уходаном сценарију , огласила почетком јула како би продубила сукобе између Срба и Бошњака, те унијела немир и несигурност међу Србе. Субашићева је њемачом тужиоцу предала апсурдан списак са 22 српских имена које би, ако се њу пита требало привести и позатварати по њемачкимказаматима. На овај начин Мунира Субашић, по ко зна који пут, на најгори могући начин злоупотребљава своју позицију у Удружењу и улогу жртве, што никако не води помирењу међу народима у БиХ, које је неопходно ради заједничког суживота.

Да ствар буде гора на том списку се не налазе само припадници МУП-а и Војске Републике Српске, него чак и они који нису имали никакве везе са ратним дејствима, од кувара до чистачица. Ништа више добронамјерна није ни сугестија бившег начелника општине Сребреница који хрватским фудбалерима предлаже да на полуфиналу свјетског првенства у Русији играју са црним тракама на рукавима дресова у знак сјећања на Сребреницу. Овакви поступци сигурно не воде помирењу које бошњачка страна радо воли споменути, а да при том не пропуштају нити једну прилику да започну нови сукоб.

Информативна служба
Изворне Српске