Изворна Српска најозбиљније: Владајући разбијају пензионерске странке да се ојачају

Изворна Српска упозорава јавност у Републици Српској да владајућа коалиција разбија редове других странака, купујући наклоност и на тај начин збија своје редове.

четвртак, 31 маја, 2018 / 09:35

Управо то су урадили и са партијама које би требало да представљају најбројнију пензионерску популацију у Републици Српској, која уједно и најтеже и најлошије живи. Пезионере нико неће заступати наредне четири године у Народној скупштини РС,  јер ни Партија уједињених пензионера а ни Пензионерска демократска странка неће изаћи на изборе. И једни и други, али и читава пензионерска популација то може да захвали владајућим, који су опет успјели да поткупе појединце чему свједночи и изјава предсједника Пензионерске демократске странке, који каже да усљед недостатка новца ова странка неће изаћи на изборе, али ће кандидати ПДС-а бити на изборним листама неке од владајућих странака, те да ће своје чланове позвати да подрже кандидате владајуће коалиције за предсједника РС и члана Предсједништва БиХ.

Владајућима у Републици Српској свакако се може приписати и одговорност за раскол унутар Партије уједињених пензионера који је настао јер се дио чланства хтио приклонити владајућим, док је предсједник те странке, који је нелегално смијењен, као и преостало чланство било за излазак на изборе у коалицији са Изворном Српском и Српском напредном странком. Изворна Српска подржава програм и политику ПУП-а на челу са легално изабраним и нелаегално смијењеним Илијом Вујичићем, који је имао храбрости да отвори и покрене питања од пресудног значаја за пензионере.

Изворна Српска најоштрије осуђује прљаву политичку трговину коју би требало и законски третирати, па више не бисмо долазили у ситуацију да је могуће купити посланика и да за то ама баш нико не одговара, него такву политичку купо-продају настављају из године у годину.