Извјештај о трошковима некад касније, кад се нађе времена: План прославе 9. јануара

Тек судска тужба од стране новинара Фронтала је уродила плодом, па смо сазнали да приватна маркетиншка кућа добије сваке године пола милиона марака за незнано шта.

понедељак, децембар 16, 2019 / 14:56

Да ли и ове године за "креативна рјешења" дајемо пола милиона, да ли је у то урачунато гориво за возила и дјневнице за полицајце, природно, нећемо добити у пројекту прије самих дешавања. То ће доћи доста касније.

Званични дјеловод каже сљедеће:

Централни догађаји, као и сваке године, свечани дефиле на Тргу Крајине и свечана академија у Спортској дворани "Борик" у Бањалуци биће одржани у четвртак, 9. јануара.

Истог дана биће додијељена и одликовања заслужним институцијама и појединцима у Палати Републике, а у 12.00 часова почеће свечани дефиле на Тргу Крајине.

Свечана академија поводом Дана Републике биће одржана 9. јануара наредне године у дворани "Борик" са почетком у 14.00 часова.

У сриједу, 8. јануара предвиђено је полагање вијенаца на Споменик палим борцима Војске Републике Српске на гробљу "Свети Пантелија", на Тргу палих бораца НОР-а испред хотела "Босна", те на Спомен костурници и гробници дванаест бањалучких беба на Градском гробљу.

Делегација кабинета предсједника Републике положиће цвијеће и на Споменик бањалучким бебама на Тргу српских јунака на платоу испред Музеја савремене умјетности Републике Српске у Бањалуци, док ће делегација Републике Српске положити вијенац и на спомен-обиљежје бившег предсједника Републике Милана Јелића у Модричи.

Обиљежавање Дана Републике почеће традиционалним пријемима код предсједника Српске Жељке Цвијановић 27. децембар за делегације Народне скупштине и Вијећа народа Републике Српске и делегацију Владе и представнике Републике Српске у заједничким органима БиХ.

Пријеми су предвиђени и за делегацију Уставног суда Републике Српске, правосудних органа Српске, МУП-а Републике Српске и делегације Министарства одбране у Савјету министара, Академије наука и умјетности Републике Српске, делегације борачких организација Српске, пензионисаних генерала, Асоцијације ствараоци Републике Српске, Удружења војних пензионера Републике Српске у Оружаним снагама БиХ, старјешина Војске Републике Српске и представника вјерских заједница у Српској.

У суботу, 28. децембра предвиђени су пријеми за спортисте, студенате и награђене ученике, делегације културних и научних радника и представнике издавача из Републике Српске, делегације привредника, Савеза националних мањина Републике Српске и представнике медија.

Дан Републике, 9. јануар, биће свечано и на примјерен начин обиљежен у свим градовима и општинама Републике Српске, а 10. јануара предвиђено је обиљежавање овог значајног датума у Брчко Дистрикту, те Источном Сарајеву концертом Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске.

Република Српска основана је 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ, након што су прегласани у кључним питањима која су се тицала опстанка Југославије и након што су припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба који су имали констутитивни статус.Оставите одговор