Извјештај о СП у рафтингу: Потрошено 6,4 милиона КМ

БАЊА ЛУКА – Директни трошкови одржавања Свјетског првенства у рафтингу „Бања Лука 2009“ износе 1.665.000 КМ, а трошкови изградње објеката и инфраструктуре 4.758.647 КМ, изјавио је данас предсједник Организационог одбора Драгољуб Давидовић. Давидовић, који је и градоначелник Бање Луке, рекао је да је, од укупних трошкова за инфраструктуру, за организацију Свјетског првенства у рафтингу на […]

понедељак, јул 6, 2009 / 15:53

БАЊА ЛУКА – Директни трошкови одржавања Свјетског првенства у рафтингу „Бања Лука 2009“ износе 1.665.000 КМ, а трошкови изградње објеката и инфраструктуре 4.758.647 КМ, изјавио је данас предсједник Организационог одбора Драгољуб Давидовић.

Давидовић, који је и градоначелник Бање Луке, рекао је да је, од укупних трошкова за инфраструктуру, за организацију Свјетског првенства у рафтингу на ријеци Врбас утрошено 2.149.319 КМ, а за изградњу инфраструктуре која се не односи само на рафтинг већ и на потребе развоја авантуристичког, спортског и еко-туризма 2.609.927 КМ.

Након сједнице Организационог одбора за одржавање Свјетског првенства у рафтингу, Давидовић је рекао новинарима да 6,4 милиона КМ укупног трошка нису превелика средства с обзиром да се разликују директни трошкови за одржавање Свјетског првенства од трошкова за изградњу инфраструктуре која ће служити граду за потребе развоја сеоског, спортског и авантуристичког туризма, као и мјештанима.

Организациони одбор данас је, у Рафтинг клубу "Кањон" у Карановцу код Бање Луке, једногласно усвојио финансијски извјештај о Свјетском првенству у рафтингу "Бања лука 2009" који је одржан од 17. до 27. маја на ријекама Врбас и Тара.

Директор Свјетског првенства у рафтингу Александар Пастир рекао је новинарим да су оправдани директни трошкови одржавања ове спортске манифестације, као и трошкови за инфраструктуру.

"Вјерујем да смо оправдали уложена средства, јер смо један дио трошкови и уштедјели, пошто је планирани буџет одржавања Свјетског првенства био 1,7 милиона КМ", истакао је Пастир.

Он је оцијенио да је ово до сада најбоље организовано свјетско првенство у историји рафтинг спортова.

Коментаришући наводе у неким медијима да ће ове године бити доведено у питање одржавање традиционалног “Кочићевевог збора“ у Стричићима код Бање Луке, Давидовић је рекао да је сигуран да ће ова манифестација бити одржана.

Он је потврдио да ће ове седмице бити одржана сједница Организационог одбора 44. “Кочићевог збора“ који се традиционално организује у Стричићима, посљедње седмице у августу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *