Извјештај Крсте Јандрића из Мишиног Хана

Руководство Градског одбора НДП-а Бањалука, на челу са предсједником Крстом Јандрићем, потпредсједником Александром Лукићем, координатором Миром Божић и замјеником предсједника МО Мишин Хан, обишло је данас мјештане Мишиног Хана и околне засеоке, како би се упознали са стањем након града који је недавно погодио ово подручје.

петак, 27 јула, 2018 / 16:57

Стање на терерну је много драматичније од извјештаја или фотографија које су се могле видјети у медијима, многи објекти још увијек нису прекривени цријепом, а усјеви, воће и поврће су такође страдали – оцјена је руководства бањалучког НДП-а.

Мјештани у Мишином Хану изразили су задовољство што их је неко обишао, а у разговору су поручили да су разочарани начином подјеле најлона за прекривање кућа.

Након неврмена, у Мишин Хан, стигао је комби са најлоном, кога су дијелили првенствено члановома владајуће коалиције. Остали нису ни добили или им је додијељено у неколико случајева око 20м2 најлона. Ако узмнмо у обзир да је површина крова, у просјеку, око 150м2 видимо и сав апсурд ове помоћи.

Након невремена мјештане је обишао и предсједник Републике, који им је обећао 2.000 до 3000 КМ, не наводећи датум исплате, нити упућујући на било какав извор финансирања, те су људи у заблуди да та средства даје он, а не Репулика Српска или Град Бања Лука као институције, које би и требале реаговати у оваквим ситуацијама.

Тренутно постоје двије комисије које пописују штете на усјевима и објектима.

Сматрамо неопходним да овај проблем изађе у јавност да се објасни одакле и на који начин долазе новчана средства за помоћ, да грађани не би вјеровали да је у питању лична одлука Предсједника, већ се јасно мора ставити до знања да су то наша заједничка средства, а да је ово још један трик искориштен у предизборну кампању.

Од одборника у Градској скупштини тражимо да се проблем под хитно изесе на дневни ред те да се предложе мјере за финиансирање помоћи мјештанима, која мора бити реална и објективна према свима.