Изумитељ црногорских нових слова нови амбасадор у Србији

Црногорски министар културе Бранислав Мићуновић именован је за новог амбасадора Црне Горе у Београду, преносе подгорички медији. Ту одлуку донијела је у четвртак црногорска влада. Мићуновић ће на челу шефа црногорске дипломатске мисије у Београду замијенити амбасадора Игора Јововића, коме је недавно истекао четворогодишњи мандат. Први дипломатски представник Црне Горе у Србији, од обнове независности […]

субота, новембар 23, 2013 / 10:16

Црногорски министар културе Бранислав Мићуновић именован је за новог амбасадора Црне Горе у Београду, преносе подгорички медији. Ту одлуку донијела је у четвртак црногорска влада.

Мићуновић ће на челу шефа црногорске дипломатске мисије у Београду замијенити амбасадора Игора Јововића, коме је недавно истекао четворогодишњи мандат.

Први дипломатски представник Црне Горе у Србији, од обнове независности 2006. године, била је Анка Војводић. Она је проглашена за персону нон грата на половини мандата пошто је Црна Гора признала једнострано проглашену независност Косова 2008. године.

За Мићуновића се наводи да је "истакнути позоришни редитељ" и дугогодишњи професор на факултетима Драмске умјетности на Цетињу и у Београду.

Прије именовања за министра културе Црне Горе био је директор црногорског народног позоришта. Својски се залагао да се од срспког језика направи црногорски, бесомучно инсистирајучи на измишљању нових слова, у чему га није спријечило и бламирање пред камерама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *